+359 887 904 944

Топ 3 маркетинг подхода за 2019

Всички знаем, че интернет ерата и употребата на мобилни устройства доведе до множество промени.

Промени в поведението на съвременните потребители и клиенти.

Промени в начина, по който правим бизнес. Както и в начина, по който го маркетираме.

Как пазаруват съвременните клиенти?

Според Евростат, 57% от лицата между 16 и 74 г., пребиваващи в ЕС-28, са поръчали или закупили стоки или услуги за лично ползване онлайн.

Друго проучване, проведено от GE Capital Retail Bank твърди, че 81% от купувачите разглеждат и сравняват продукти онлайн преди да извършат покупка.

Но как да тълкуваме тези статистики?

Инвестициите в активно онлайн присъствие си струват – особено ако искате да достигнете до повече потенциални клиенти и да заздравите връзките си с настоящите такива. Още статистически изследвания и примери по темата може да видите в статията „Онлайн присъствие = повече клиенти“.

И все пак – на кои маркетинг канали и стратегии да заложим, за да бъдем по-успешни?

1. SEO оптимизация

SEO оптимизацията може да направи чудеса за вашия бизнес.

SEO идва от Search Engine Optimization или процесът на оптимизация за търсещи машини като Google, Bing, Yahoo и Yandex. Целта на този процес е вашият уебсайт да бъде лесно откриваем и да излиза на челни позиции, когато потребителите го търсят, въвеждайки съответните ключови думи.

Ако вашето съдържание и уебсайт не са добре оптимизирани както за десктоп, така и за мобилни устройства, ще ви бъде повече от трудно да привличете така желания трафик.

Но има и още:

Появявайки се на челни позиции в търсещите машини, вие достигате до повече потенциални клиенти. Откриваеми сте в безкрайното интернет пространство и имате възможността да спечелите сърцата на потребителите. За целта, можете да съчетаете SEO оптимизацията с още един доказано ефективен и модерен подход – „Маркетинг чрез съдържание“.

2. Маркетинг чрез съдържание

Има нещо общо между успешните бизнеси – те успяват да се наложат като лидери в съответния сектор. Като експерти, на които хората се доверяват.

Маркетингът чрез съдържание представлява иновативна маркетинг стратегия, която помага на бизнесите да се наложат като лидери. Целта на стратегията е не да рекламира вашите продукти или услуги, а да предостави релевантно и полезно съдържание на точно дефинирани настоящи и потенциални клиенти на вашия бизнес.

Освен това, създаването на съдържание подпомага SEO оптимизацията на вашия уебстайт. Печелите както вие, така и потребителите. Алгоритъмът на търсачките ви нарежда на челни позиции, а потребителите могат бързо и лесно да намерят точната, полезна и/или забавна информация, която търсят.

Още ползи и примери може да видите тук.

3. Социални медии

Знаете ли, че през статистиките предвиждат, че през 2019 г. потребителите на социални мрежи в световен мащаб ще достигнат 2.77 милиарда?

Би било нерационално и дори глупаво да не се възползваме от широката аудитория, която социалните мрежи ни предлагам.

Но как да го постигнем?

Някои от стратегиите включват публикуването на релевантно визуално и видео съдържание, както и формирането и поддържането на активна група от последователи.

Вижте 6 социални мрежи, на които да обърнете внимание тук.

Ваш ред е

Запретнете ръкави и приложете последните тенденции на практика. Вижте няколко безплатни инструменти, които могат да са ви от полза.

Имате нужда от помощ? Ние сме насреща. Свържете се с нас, за да ви предложим точното решения за вас и вашия бизнес.

Статията ви е харесала? Споделете я!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Искате пълно дигитално обслужване?

Ние сме хората!

Свържете се с нас

Какво следва?

Като човек, занимаващ се е продажби, най-голямо удовлетворение за мен е когато нашите клиенти подобряват продажбите си. 

Иво Иванов
мениджър продажби
Искате да занете повече
seo for reastaurants

SEO оптимизация за ресторанти и заведения – регистрация и класиране в локални гидове като tripadvisor, forsquare, yelp, google my business

SEO оптимизацията за ресторантите и заведенията е важен аспект на успешния бизнес в тази сфера. Това е най-рентабилният начин за привличане на органичен трафик към