Защо ви е нужен Маркетинг чрез съдържание?

маркетинг чрез съдържание

Традиционните маркетинг тактики не са достатъчно ефективни в съвременния свят, който бомбандира потребителите с реклами на стотици хиляди продукти и услуги.

Но как да привлечем вниманието на презадоволения потребител или клиент, който разполага с безброй опции?

Време е да се запознаете с една от най-горещите тенденции в областта – „Маркетинг чрез съдържание“.

Какво е Маркетинг чрез съдържание?

Тази стратегия преобръща традиционните представи – вместо да рекламира и убеждава потенциалните клиенти, цели да им предостави релевантно и полезно съдържание, което да реши проблемите им.

Но защо да харчите време и ресурс, за да го правите? За да се наложите като лидер във вашата област, експертът, на когото хората се доверяват и сами избират без да е нужно да ги убеждавате.

И все пак нека се опитаме да дадем по-точна дефиниция на понятието „Маркетинг чрез съдържание“. Вероятно най-точното определение е създадено от една от организациите, които се занимават със изследването на този маркетингов подход, The Content Marketing Institute:

“Маркетингът чрез съдържание е стратегически маркетинг подход, фокусиран на създаването и разпространението на релевантно и последователно съдържание с цел привличането и задържането на ясно дефинирана целева аудиториа, както и осъществяването на печалба.“

Последвайте примера на бизнес лидерите

Проучване проведено от The Content Marketing Institute заключва, че повечето водещи бизнеси по света залагат на тази маркетинг стратегия. Някои от тях включват Microsoft, Cisco Systems и P&G.

Но защо? Защото работи. Не сте убедени? Вижте един от успешните примери:

Какво печелите вие?

1. Доверието на клиентите

Ако сте последователни в създаването на релевантно и полезно съдържание, вие се превръщате в експерт във вашата област. А всички знаем, че хората се доверяват на експертите и предпочитат да ползват техните услуги или продукти.

2. Популяризиране и налагане на вашия бранд

Колкото и да сте популярни на пазара, все ще се намери някой, който не е чувал за вас. Успешното използване на маркетинг чрез съдържание може да увеличи количеството и качеството на трафика към уебсайта ви. Но най-хубавото е, че вашият бранд става все по-разпознаваем и обичан от аудиторията.

3. Подобрена SEO оптимизация

Скоро писахме подробно за това как създаването на съдържание стои в основата на успешната SEO оптимизация на вашия уебсайт. По-този начин алгоритъмът на търсачките може да ви нареди на челни позиции, а потребителите са доволни да намерят забавната и/или полезна информация, която търсят.

Но това не е всичко.

Маркетингът чрез съдържание може да ви помогне да привличате по-лоялни клиенти, да насърчите последователите си да споделят съдържанието ви в социалните мрежи, както и да накара други сайтове да вградят линкове към него, т.н. препращащи линкове (backlinks).

В заключение

Много маркетолози смятат, че създаването на полезно съдържание е настоящето и бъдещето на маркетинга. И има логика. В информационната ера, нетърпеливите потребители имат нужда от точната информация на момента. Ако задоволите нуждите им (както и изискванията на търсещите машини), определено ще бъдете с крачка пред конкуренцията.


Ние сме дигитална агенция специализирана в следните услуги: SEO оптимизацията, управление на онлайн репутация (ORM), създаване на уебсайтове, маркетинг чрез съдържание, рекламни кампании. Може да ни пишете на info@reshenia.com, да се свържете с нас: 0887 904 944 или да ни изпратите запитване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *