+359 887 904 944

Какви са последните промени в Google търсенето?

Търсачките се променят непрестанно.

Това е важно за бизнесите и маркетолозите.

Защо? Води до драстични промени в SEO оптимизацията и Маркетинга чрез създържание или начинът по които брандовете създават и разпространяват съдържание.

Проблемът има решение. Вашите маркетинг стратегии трябва да бъдат съобразени с промените в начина, по който търсачките работят. Ето какво трябва да знаете:

Как търсачките се променят?

Нека разгледаме някои от последните новости:

  • Feature snippets – няма как да сте ги виждали. Това са малките кутиики, които напоследък се появяват на първо място при част от Google търсенията. Трябва да се отбележи, че те могат да отклонят голяма част от трафика. Повече информация за това как да структурираме съдържанието си по-подходящ за промените начин, може да намерите в този клип, публикуван от HubSpot:

  • Google RankBrain алгоритъм – търсачката напоследък инвестира усилено в изкуствен интелект. Резултатът е наскоро представения RankBrain алгоритъм. Това, което алгоритъмът прави е да разбира по-добре целта на конкретното търсене. Така търсачката разбира по-добре не само отделни ключови думи, но и цели изречения и смисълът вложен в тях. Научете повече за него тук:

Начинът на търсене се променя

Търсещите машини не са единствените, които се променят. Хората, които ги използват също променят начина си на търсене. Ето някои от последните тенденции:

  • Мобилно търсене – употребата на мобили устройства расте и статистиките показват, че повече от половината (52,2%) посещения на интернет сайтове са направени чрез мобилни устройства. Затова е изключително важно сайтът ви да изглежда добре на мобилни устройства, както писахме по-рано.
  • Гласово търсене – търсенето чрез задаване на гласови команди се е увеличило значително в търсачки като Google и Bing. Повече за този вид търсене и как можете да се възползвате от него, може да видите в тази статия.

Търсачките и начинът на търсене търпят постоянни промени (вижте определящите Google ранкинг фактори за 2018 г. тук.

Важно е да знаем как търсенето се променя и да оптимизираме маркетинг стратегиите си спрямо последните новости. Само така можем да постигнем резултатите, на които се надяваме.

Статията ви е харесала? Споделете я!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Искате пълно дигитално обслужване?

Ние сме хората!

Свържете се с нас

Какво следва?

Като човек, занимаващ се е продажби, най-голямо удовлетворение за мен е когато нашите клиенти подобряват продажбите си. 

Иво Иванов
мениджър продажби
Искате да занете повече
seo for reastaurants

SEO оптимизация за ресторанти и заведения – регистрация и класиране в локални гидове като tripadvisor, forsquare, yelp, google my business

SEO оптимизацията за ресторантите и заведенията е важен аспект на успешния бизнес в тази сфера. Това е най-рентабилният начин за привличане на органичен трафик към