+359 887 904 944

Ранкинг фактори на Google: Топ 10 за 2018г.

Как Google решава да покаже един сайт на челна позиция? На каква база търсачката оценява вашия уебсайт?

Ще се наложи да ви разочароваме – никой не знае със сигурност.

Това, което знаем е, че известната търсачка използва повече от 200 ранкинг фактори в своя алгоритъм. Някои от тях са доказани, други са противоречиви, а трети представляват напълно необосновани догадки и спекулации.

Но нека обобщим основното, което знаем. Вижте някои от водещите фактори, които Google използва, за да класира вашия уебсайт при търсене:

1. Ключовата дума е водеща в домейна

Домейните, които започват с таргетираната от тях ключова дума изглежда се представят по-добре от тези, които въобще не съдържат ключовата дума или пък я имат, но в средата или края на домейна.

2. Историята на домейна

В някои случаи, уебсайтове, които са били използвани преди и наказвани от Google могат да пренесат лошата си репутация на новите си собственици.

3. Заглавието започва с ключова дума

Заглавия, които започват с ключова дума още в началото се представят по-добре от заглавия, които я включват в края или въобще не я включват, според маркетинг блога на Moz.

4. Ключовата дума в meta description

Ако ключовата дума е в meta description tag-а, това не е директен ранкинг сигнал. Но  може да повлияе на вашия click-through-rate, който пък е водещ ранкинг фактор.

5. Ключова дума в в H1 tag-а

Съдържанието на ключова дума в H1 tag-а може да повлияе позитивно на рейтинга на вашия уебсайт, според някои проучвания.

6. Дължината на съдържанието

По-дългото и изчерпателно съдържание е предпочитано от алгоритъма на Google пред по-кратки и повърностни статии, според скорошно изследване на Backlinko.

7. Latent Semantic Indexing (LSI) ключови думи в съдържанието

LSI ключовите думи помагат на търсещите машини да разберат значението на съдържанието, особено когато става въпрос за думи, които имат повече от едно значение (например: Apple компанията и apple плодът).

8. Скоростта на зареждане на уебсайта

Паяците на търсещите машини (Google и Bing залагат на този ранкинг фактор) могат да измерят приблизително скоростта на зареждане на вашия сайт, обхождайки вашия HTML code.

9. Оптимизацията на изображения

Търсещите машини обхождат и изображенията във вашия уебсайт. Затова е важно те да съдържат текст, заглавие и описание, което съдържа таргетираната ключова дума или LSI ключова дума.

10. Google Hummingbird

Последните промени в алгоритъма на Google направиха търсачката по-умна, като й позволиха да разбира много повече от ключови думи. Повече за Google Hummingbird може да научите тук .

Разгледайте и пълната инфографика, която изобразява всички известни 200 ранкинг фактори, публикувана от Entrepreneur Europe и изработена от SingleGrain и Backlinko:

Статията ви е харесала? Споделете я!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Искате пълно дигитално обслужване?

Ние сме хората!

Свържете се с нас

Какво следва?

Като човек, занимаващ се е продажби, най-голямо удовлетворение за мен е когато нашите клиенти подобряват продажбите си. 

Иво Иванов
мениджър продажби
Искате да занете повече
seo for reastaurants

SEO оптимизация за ресторанти и заведения – регистрация и класиране в локални гидове като tripadvisor, forsquare, yelp, google my business

SEO оптимизацията за ресторантите и заведенията е важен аспект на успешния бизнес в тази сфера. Това е най-рентабилният начин за привличане на органичен трафик към