+359 887 904 944

SEO оптимизация за онлайн магазини и бизнеси

SEO оптимизацията за онлайн магазини е процес, който включва оптимизиране на даден уебсайт за търсачките Google, Bing, Yandex и др. Това е важна част от онлайн маркетинга и може да ви помогне да спечелите нови клиенти.

SEO оптимизацията е най-важният аспект на онлайн маркетинга, но не е единственото, което има значение. Трябва да имате добър уебсайт, страхотно съдържание и стратегия за социални медии, за да постигнете успех със SEO оптимизацията.

Какви са различните видове заявки за търсене и как да оптимизирате сайта си за тях

Заявките за търсене са думите и фразите, които хората въвеждат в търсачката, за да намерят информацията, която търсят.

Има три вида заявки за търсене:

– Информационни запитвания – това са въпроси, които хората задават, когато искат да знаят как да направят нещо, как се нарича нещо или къде могат да намерят нещо.

– Навигационни запитвания – това са въпроси, които хората задават, когато искат да отидат някъде другаде в мрежата.

– Транзакционни запитвания – това са въпроси, които хората задават, когато искат да купят нещо, да изтеглят нещо или да се регистрират за нещо.

Как собствениците на онлайн магазини и бизнеси могат чрез SEO оптимизация да се противопоставят на пазарните лидери

SEO е мощен инструмент, който фирмите могат да използват, за да се конкурират с лидерите на пазара. С помощта на SEO оптимизацията, собствениците на онлайн магазини могат да получат достъп до повече трафик и клиенти.

За всеки бизнес, който е нов или току-що стартиращ, има много налични онлайн инструменти, които могат да му помогнат с конкурентния анализ. Тези инструменти ще предоставят на бизнеса по-добро разбиране за най-добрите играчи в индустрията и какво трябва да направи, за да бъдат в крак с тях.

Първата стъпка в изграждането на ефективна SEO стратегия за вашия онлайн бизнес е извършването на подробен SEO одит на текущия уебсайт и конкурентните сайтове с помощта на софтуер за конкурентен анализ. Това ще ви помогне да бъдат идентифицирани силните и слабите страни на сайта, така че да знаете къде трябва да насочите усилията си, когато дойде време да се класирате по-високо в страниците с резултати на търсачките (SERP).

Кои са 10-те най-добри съвета за SEO за вашия онлайн бизнес, които трябва да знаете през 2022г.?

По-долу са 10-те най-добри съвета за SEO, които трябва да знаете през 2022г.

1. Маркетингът на съдържанието е цар

2. Оптимизирайте за гласово търсене

3. Използвайте видеоклипове и изображения, за да подобрите процента на конверсия

4. Използвайте социалните медии за брандиране и ангажиране на клиентите

5. Оптимизирайте за мобилни потребители

6. Редовно актуализирайте съдържанието на уебсайта си

7. Създайте карта на уебсайта, за да ви помогне с навигацията

8. Използвайте силата на ключовите думи

9. Създайте карта на сайта

10. Съдържанието трябва да е четливо и лесно за разбиране.

Как местоположението и географското таргетиране могат да повлияят на класирането ви?

Google използва географско таргетиране от известно време и е важно да знаете как то може да повлияе на вашето класиране. Инструментът на Google за географско таргетиране се нарича Google My Business. Позволява на фирмите да добавят своята бизнес локация и работно време към своя списък, което им позволява да се класират по-добре в местните търсения.

Другият начин, по който можете да използвате този инструмент, е като добавите местоположението на вашите конкуренти на картата. Това ще ви позволи да видите къде се намират и към какви ключови думи са насочени, което може да ви даде идеи за нови ключови думи или да ви помогне с вашата маркетингова стратегия.

Статията ви е харесала? Споделете я!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Искате пълно дигитално обслужване?

Ние сме хората!

Свържете се с нас

Какво следва?

Като човек, занимаващ се е продажби, най-голямо удовлетворение за мен е когато нашите клиенти подобряват продажбите си. 

Иво Иванов
мениджър продажби
Искате да занете повече
seo for reastaurants

SEO оптимизация за ресторанти и заведения – регистрация и класиране в локални гидове като tripadvisor, forsquare, yelp, google my business

SEO оптимизацията за ресторантите и заведенията е важен аспект на успешния бизнес в тази сфера. Това е най-рентабилният начин за привличане на органичен трафик към