+359 887 904 944

SEO одит за успешна маркетингова стратегия

SEO одитите са една от най-важните части на всяка успешна маркетингова стратегия. Те ви позволяват да разберете SEO-то на вашия уебсайт и да намерите области, които се нуждаят от подобрение.

SEO одитът е цялостен анализ на текущото състояние на вашия уебсайт в търсачките. Одитът ви помага да идентифицирате областите, които се нуждаят от промени, и ви дава препоръки как да ги подобрите.

Има много причини, поради които SEO одитът е от съществено значение за вашата цялостна маркетингова стратегия. Първата причина е, че ви позволява да идентифицирате всички потенциални проблеми с текущото представяне на сайта ви в търсачките, като дублирано съдържание, слабо съдържание или връзки с ниско качество. Втората причина е, че може да ви помогне да разберете по какви ключови думи трябва да се класира вашият сайт, така че хората да го намират по-лесно в търсачките.

Какво покрива един стандартен SEO одит?

Наличието на контролен списък за SEO одита на уебсайта е идеалният начин да се уверите, че сте покрили всички основни неща. Можете да го използвате, за да сте сигурни, че сте проверили за важни неща като повредени връзки, дублирано съдържание и скорост на сайта.

Контролният списък за SEO одита на уебсайта не само ще ви помогне да откриете грешки, но и ще ви помогне да следите напредъка си. Най-добрата част е, че това е лесен и бърз начин да направите одит на уебсайта си.

SEO одитите на уебсайтове трябва да включват:

– повредени връзки

дублирано съдържание

скорост на сайта

– анализ на конкуренцията

проверка на съдържание

– проверка на ключови думи

Как да изготвим задълбочен SEO одит

Има много начини за изготвяне на подробен SEO одит. Най-добрият начин да направите това е като използвате професионални инструменти за SEO одит на уебсайтове. Тези инструменти ще ви дадат цялостна представа за състоянието на SEO частта на вашия уебсайт и ще ви помогнат да идентифицирате всички проблеми, които може да попречат на сайта да се класира по-напред в търсачките.

Друг начин е да наемете агенция за SEO оптимизация, която да направи пълен одит на вашия сайт или електронен магазин. Агенциите преглеждат всички SEO параметри, които са важни, и могат да идентифицират проблемите на вашия уебсайт. Ръчното преминаване през параметрите и преглед от човек е по-добро от използването на автоматизиран софтуерен SEO инструмент.

Често срещани SEO грешки, които компаниите правят, когато избират доставчик на SEO услуги

Важно е да намерите правилния доставчик на SEO услуги за вашия бизнес. Интернет е пълен с фирми за дигитален маркетинг, които предлагат своите услуги, но не всички от тях са най-добрите за вашите нужди.

Първата грешка, която фирмите правят, когато избират доставчик на SEO услуги, е, че не правят достатъчно проучвания предварително. Те вярват, че могат просто да изберат компания въз основа на това, което виждат на уебсайта или това, което чуват от приятел. Важно е да направите проучване, преди да вземете решение, защото в крайна сметка може да платите повече, отколкото е нужно, а да получите по-малко от това, което искате.

Втората грешка, която компаниите правят, когато избират доставчик на SEO услуги, е, че не искат препоръки. Тази стъпка изглежда очевидна, но много хора я прескачат, защото са твърде заети.

Статията ви е харесала? Споделете я!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Искате пълно дигитално обслужване?

Ние сме хората!

Свържете се с нас

Какво следва?

Като човек, занимаващ се е продажби, най-голямо удовлетворение за мен е когато нашите клиенти подобряват продажбите си. 

Иво Иванов
мениджър продажби
Искате да занете повече
seo for reastaurants

SEO оптимизация за ресторанти и заведения – регистрация и класиране в локални гидове като tripadvisor, forsquare, yelp, google my business

SEO оптимизацията за ресторантите и заведенията е важен аспект на успешния бизнес в тази сфера. Това е най-рентабилният начин за привличане на органичен трафик към