+359 887 904 944

Класиране в Google и как работи търсачката

Google класира уебсайтовете според тяхното качество. Колкото по-високо е качеството на уебсайта, толкова по-добър ранг ще получи той от търсачката. Google използва различни фактори, за да определи класирането на даден уебсайт в резултатите си при различни търсения по ключови думи, но най-важното е, че разчита на връзки от други уебсайтове и на това колко често хората ги посещават.

Класирането се определя от това колко пъти роботите на Google попадат на уебсайта (т.нар. индексиране на сайтовете) и колко често хората го посещават.

Класирането е търсачката е основна мярка за популярността на уеб страницата или уебсайта. Класирането се изчислява чрез алгоритми, които анализират броя и качеството на връзките, сочещи към страницата или сайта, и тяхната релевантност към съдържанието на страницата.

Как работи алгоритъмът на Google и как да подобрим класирането в Google

Алгоритъмът на Google представлява набор от множество правила, които определят как Google класира страниците. Алгоритъмът е сложна система от стотици фактори, които помагат на търсачката да определи каква информация трябва да показва на своите потребители.

Първият фактор в алгоритъма за класиране е дали страницата е била обходена от Google роботите или не. Ако страницата е била обходена, тя ще бъде класирана по-високо, отколкото ако не е била.

Алгоритъмът класира страниците, като взема предвид стотици фактори, като качество на съдържанието и релевантност към темата, която е търсена, както и обратни връзки към сайта, скорост на зареждане на уебсайта, сигурност и други сигнали. Смята се, че факторите, които се взимат под внимание с различна тежест са около 200.

Алгоритъмът на Google непрекъснато се променя, за да подобри потребителското изживяване и да остане в крак с бързо променящия се свят.

Какво трябва да знаете за наказанието на Google

Санкциите на Google са често срещан проблем за уебсайтовете в мрежата. Санкцията може да е резултат от съдържание с ниско качество в сайта или може да се дължи на други фактори, като например използването на спам връзки.

Ако уебсайтът ви не се показва в резултатите, причините може да са много: наказание от google, сайтът ви е прекалено нов или друго. В тези случаи, може да се обърнете към seo агенция за анализ и ако има евентуално наказания да ви съдействат за премахването му.

Алгоритъмът на Google непрекъснато се развива и с това идват нови актуализации на търсачката. Уебсайтове, които са били наказани в миналото, чрез промени по сайта могат да възстановят доброто си представяне в Google.

По-предното класиране в резултатите от търсенето в Google е от решаващо значение за всеки един бизнес успех.

Статията ви е харесала? Споделете я!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Искате пълно дигитално обслужване?

Ние сме хората!

Свържете се с нас

Какво следва?

Като човек, занимаващ се е продажби, най-голямо удовлетворение за мен е когато нашите клиенти подобряват продажбите си. 

Иво Иванов
мениджър продажби
Искате да занете повече
seo for reastaurants

SEO оптимизация за ресторанти и заведения – регистрация и класиране в локални гидове като tripadvisor, forsquare, yelp, google my business

SEO оптимизацията за ресторантите и заведенията е важен аспект на успешния бизнес в тази сфера. Това е най-рентабилният начин за привличане на органичен трафик към