+359 887 904 944

successful marketing campaigns

3 успешни маркетинг кампании от 2018 г.

И тази година е към края си.

Вероятно повечето от нас имат щастието да прекарат почивните дни с най-близките си. Удобно настанени около трапезата, с чаша червено вино в ръка и безкраен брой мезета, наредени на масата.

holidays

Но краят на годината е време и за някои не толкова приятни равносметки.

Време да разберем какво направихме добре и какво можем да подобрим. Време да потърсим свежи идеи и вдъхновение.

Затова ви предлагаме да разгледате няколко много успешни кампании, разчитащи на един иновативен и нашумял наскоро маркетинг подход – маркетинг чрез съдържание.

Какво е маркетинг чрез съдържание?

Но нека първо изясним що е то маркетинг чрез съдържание.

Това е стратегия, която преобръща традиционните представи – вместо да рекламира и убеждава потенциалните клиенти, цели да им предостави релевантно и полезно съдържание, което да реши проблемите им.

Повече за този маркетинг подход може да научите в статията ни по темата. Скоро писахме и за нашата собствена стратегия за създаване на полезно съдържание и как тя помага на бизнеса ни.

Успешни маркетинг кампании от 2018 г.

Стига толкова теоретични определения. Нека разгледаме някои от успешните кампании от 2018 г., които да ни вдъхновят с ударна доза свежи си идеи. Ето ги и тях:

1.Видео историите на Intercontinental

Хотелската верига Intercontinental заложи на маркетинга чрез съдържание, като стартира кампания на име Истории от живота на InterContinental.

Кратките истории са разказани от популярни писатели, хора на изкуството, философи и готвачи, които живеят и работят в градове от целия свят (места, където хотелската верига предлага услугите си).

Историите са представени под формата на кратки видеа и подкасти, които привличат интереса на множество настоящи и бъдещи потенциални клиенти на хотелската верига.

Например, в едно от видеата, мексиканският главен готвач Марта Ортиз разказва за страстта си към храната.

 

2. Дигиталното списание на Moleskine

Moleskine е италианска компания, която предлага аксесоари и дигитални апликации, които имат за цел да осигурят потребителско изживяване, съчетаващо модерното с културното и историческо наследство.

За да комуникира визията си, компанията създаде онлайн списанието Fold – медия, която се фокусира върху креативността и вдъхновението. Публикациите включват интервюта, наръчници и други интересни истории и фото разкази.

Fold magazine

 

3. SpiceBoys групата на Kotányi

Ето и един свеж пример от българския пазар.

Българският отдел на австрийската фирма за подправки Kotányi създаде една много забавна кампания, включваща момчешка музикална група от пеещи подправки, наречена SpiceBoys. Музикалните им парчета са правени по поръчка на хората, които имат възможността да поздравят близки, приятели и врагове с песен, писана специално за тях. Вижте един от най-известните им хитове им тук:

https://www.facebook.com/kotanyi.bg/videos/2000926033279712/

Ваш ред е…

Вдъхновението е навсякъде около нас. Само трябва да се огледаме.

Освободете креативността си и направете 2019 г. супер свежа и успешна!

Весело и продуктивно през новата година от екипа на Reshenia.com и нашите приятели от НасамНатам!

 

Автор: Йоана Христова

 

 

Статията ви е харесала? Споделете я!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Искате пълно дигитално обслужване?

Ние сме хората!

Свържете се с нас

Какво следва?

Като човек, занимаващ се е продажби, най-голямо удовлетворение за мен е когато нашите клиенти подобряват продажбите си. 

Иво Иванов
мениджър продажби
Искате да занете повече
seo for reastaurants

SEO оптимизация за ресторанти и заведения – регистрация и класиране в локални гидове като tripadvisor, forsquare, yelp, google my business

SEO оптимизацията за ресторантите и заведенията е важен аспект на успешния бизнес в тази сфера. Това е най-рентабилният начин за привличане на органичен трафик към