5 тактики за промотиране на блог постове

blog post promotion

Положили сте безумно много усилия.

Направили сте задълбочено проучване на интересите и проблемите на вашата аудитория и потенциални клиенти. И резултатът е страхотен и полезен блог , който упорито поддържате ден след ден.

Само че нещата нещо не вървят. Защо никой не чете страхотните ви статии, в които сте вложили толкова усилия?

Защото трябва да ги промотирате. Да знаете къде е вашата аудитория и как да ги накарате да ви обърнат внимание.

Ето пет тактики, които ще ви помогнат да го постигнете:

1. Създайте имейл лист

Обърнете внимание на имейл листа си. Поставете си за цел да привлечете трафик към вашето съдържание и после да убедите хората да се регистрират за вашия нюзлетър.

Така всеки път щом публикувате нова статия, вашите потенциални и настоящи клиенти ще получат нотификация и ще могат да следят забавното и полезно съдържание, което сте създали специално за тях.

Някои от инструментите, които могат да са ви полезни включват Sumo me, Optionmonster, LeadPages и други. Ние предпочитаме и ползваме MailerLite.

newsletter

2. Споделяйте в релевантните социални медии

Важно е да насочите вашите маркетинг усилия към правилните социални платформи.

Запитайте се: къде прекарват времето си потребителите, които таргетираме?

Започнете с точна дефиниция на вашата таргет персона: демография, интереси, проблеми, социални платформи и медии, които използват. Подобно предварително проучване ще ви помогне да изберете точните социални мрежи, на които да заложите.

Но има и още. Съобразете се с особеностите на всяка мрежа. Вижте нашият списък с най-важните неща, които трябва да знаете за 6-те най-популярни социални мрежи.

3. Споделяйте веднага и навсякъде

Споделете вашето съдържание веднага щом бъде публикувано. Използвайте всичките си налични бизнес акаунти, както и вашите лични акаунти. Помолете служителите си да помогнат и да разпространят съдържанието и през техните профили, ако имат желание. Разпратете съобщения до инфлуенсъри, медии и експерти в сектора, на които би им харесало вашето съдържание и биха се съгласили да го споделят.

4. Споделяйте повече от веднъж

Знаете ли, че проучване на CoSchedule открива, че когато споделяте един пост повече от веднъж, това може да увеличи трафика ви с 3,150%!

Как да го направите?

Публикувайте веднага след публикуване на поста, на следващия ден, три дни по-късно, седмица по-късно и две седмици по-късно.

5. Промотирайте най-успешното си съдържание

Възползвайте се максимално от съдържанието си. Анализирайте кое съдържание се е представяло най-добре във времето и защо. Преработете и освежете наличното съдържание и не се притеснявайте да го пресподелите.

Бонус идеи?

Помислете как да привлечете вниманието на потребителите. Ето няколко идеи за представяне на съдържанието ви в социалните медии:

  • Мета описания: Така или иначе, отделяте време да създавате мета описания. Използвайте ги като вдъхновение за вашите постове.
  • Цитати: Представете съдържанието си с помощта на интересен цитат, който сте използвали във вашия блог пост. Може да тагнете инфлуенсърите, които стоят зад казаното. По този начин, съдържанието ви може да достигне до още по-широка аудитория.
  • Интересен факт или статистика: Споменете интересен факт или релевантна за аудиторията статистика, с които да привлечете вниманието на потребителите и да ги накарате да ви обърнат внимание.
  • Използвайте визуални средства, за да задържите вниманието на аудиторията ви. Снимките, инфографиките и видеата са само част от визуалните средства, на които може да заложите.
  • Промотирайте съдържанието си в създадени от вас/релевантни за вас Facebook и LinkedIn групи.
  • Платете си за реклама във Facebook (малко повече за това, както и алтернативните решения тук) и LinkedIn или пък друга социална мрежа, която е по-релевантна за вас.

promote on social media

Още идеи?

Не се ограничавайте с тези съвети. Нещата се променят постоянно. Четете много, правете проучвания, мислете и бъдете смели. Не подценявайте дори най-щурите си идеи, но бъдете достатъчно гъвкави и готови да ги променяте и нагаждате към нуждите на бизнеса и аудиторията ви.

Били сте успешни в разпространяването и промотирането на съдържанието си? Споделете опита си. Нека учим и се развиваме заедно!

Автор: Йоана Христова


Ние сме дигитална агенция специализирана в следните услуги: SEO оптимизацията, управление на онлайн репутация (ORM), създаване на уебсайтове, маркетинг чрез съдържание, рекламни кампании. Може да ни пишете на info@reshenia.com, да се свържете с нас: 0887 904 944 или да ни изпратите запитване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *