SEO оптимизиран уебсайт: топ съвети (2018 г.)

SEO

Не е тайна, че SEO оптимизацията може да увеличи броя на посетителите на вашия сайт, както и да направи бизнеса ви по-разпознаваем в интернет пространството.

Ако искате да бъдете откриваеми в интернет и да печелите повече, определено трябва да помислите как да се оптимизирате.

Но как да го постигнете? Ето няколко практитически съвета, съобразени с последните новости за 2018 г.:

1. Осигурете си мобилна версия или responsive дизайн

След последните промени в алгоритъма на Google, стана ясно, че сайтът ви трябва да бъде удобен за работа на мобилни устройства, за да се класира на челни позиции при търсене.

Как да направите дизайнът на сайта си responsive? И какви са разликите между responsive дизайн и мобилна версия на вашия сайт? Научите отговорите в поста ни по темата.

2. Създавайте съдържание

Google официално потвърди, че един от водещите ранкинг фактори в техния алгоритъм е създаването на качествено и релевантно съдържание.

Алгоритъмът на Google и тези на останалите големи търсачки са склонни да наредят сайтът ви на челни позиции, ако често обновявате съдържанието в него.

Освен това, нови маркетинг тактики като „Маркетинг чрез съдържание“ са доказано ефективни за вашия бизнес, като могат значително да увеличат доверието на вашите клиенти и потребители.

Бонус съвет? Търсачките предпочитат дългите и изчерпателни статии, които съдържат LSI keywords (Latent Semantic Indexing) или ключови думи, които са семантично свързани с вашата главна ключова дума. Например? Ако вашата основна ключова дума е ябълка, вероятно ще използвате LSI keywords като червени ябълки, хранителна стойност на ябълките, есенни плодове и тн. Когато съдържанието ви е полезно и изчерпателно, подобни думи се появяват в текста по естествен начин.

3. Internal/Outbound линкове

Ако редовно създавате ново съдържание, често ще ви се налага да линквате към външни сайтове.

Според някои скорошни проучвания, страници препращащи към авторитетни външни сайтове, имат по-добър ранкинг от страници, които не го правят. Също така, вътрешните препратки във вашия собствен сайт имат положително влияние върху ранкинга ви в търсачките. Освен това, увеличават и времето, което потребителите прекарват в уебсайта ви или вашия dwell time.

4. Увеличете вашия dwell time

Споменахме, че Google предпочита по-дългото и изчерпателно съдържание. Но защо? Ако е качествено и интересно, то увеличава времето, което потребителите прекарват на вашия сайт. А, това ви помага да се наредите на челни позиции в търсачките.

5. Увеличете скоростта на уебсайта ви

Важно е да знаете, че Google сподели още един от ранкинг факторите си – скоростта на вашия уебсайт. Ако той се зарежда много бавно, не само ще отблъснете потребителите си, но и ще навредите на ранкинга си в търсещите машини.

Имате нужда от още практически съвети и професионална помощ? Свържете се с нас, ще се радваме да помогнем! 🙂


Ние сме дигитална агенция специализирана в следните услуги: SEO оптимизацията, управление на онлайн репутация (ORM), създаване на уебсайтове, маркетинг чрез съдържание, рекламни кампании. Може да ни пишете на info@reshenia.com, да се свържете с нас: 0887 904 944 или да ни изпратите запитване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *