+359 887 904 944

responsive design and seo

Имейл Маркетинг: какво трябва да знаeм?

Знаете ли, че първият маркетинг имейл бил изпратен в далечната 1978? Това довело до продажби, възлизащи на 13 милиона долара.

Имейл маркетингът неслучайно продължава да бъде един от най-ефективните методи да привличате и задържате клиетите си. Вижте как да го постигнете:

Какво е имейл маркетинг?

Най-важното, което трябва да знаете е, че имейл маркетингът не е спам.

Можем да определим имейл маркетинга като маркетинг подход, който използва имейл услугите, за да достига до целева аудитория от настоящи и потенциални клиенти чрез изпращането на рекламни съобщения.

Но каква е тайната на успешния имейл маркетинг? Имейлите, които изпращате на вашите настоящи и потенциални клиенти трябва да бъдат полезни за тях.

Просто е. Имейл маркетингът трябва да бъде персонален и насочен към нуждите на клиентите ви. Така те не само няма да трият и обозначават имейлите ви като спам, но и ще ги четат до края. Какво по-хубаво от това?

Защо ви е нужен имейл маркетинг?

Ако бъде прилаган правилно, имейл маркетингът може да бъде много полезен за вас и вашия бизнес. Ето и някои от ползите, изброени от HubSpot:

  • Изгражда връзка на доверие – персонализираните и последователно изпращаните имейли могат да изградят и/или задълбочат връзката на доверие между вас и вашите клиенти.
  • Популяризира вашия бранд – прави бранда ви по-разпознаваем.
  • Популяризира вашето съдържание – може да използвате имейл маркетинга за разпространяване и популяризиране на съдържанието, което създавате. А, както вече знаете, създаването на съдържание е много важно за всеки успешен бизнес.
  • Промотира вашите продукти или услуги – имейл маркетингът е чудесен начин да покажете на хората как вашият продукт или услуга могат да им бъдат полезни.

Наръчник за успешен имейл маркетинг

Убедихме ви, че трябва да се възползвате от предимствата на имейл маркетинга? Ето и няколко практически съвета, които да ви помогнат в процеса на работа:

1. Определете аудиторията си

Има нещо общо между всички имейли, които не завършват в кошчето или спам папката. Те са релевантни. Дефинирайте потенциалните си клиенти, техните нужди и интереси. Насочете имейл кампанията си към точно тези конкретни нужди и интереси.

2. Поставете си цели

За да постигнете целите си е важно да ги дефинирате правилно. Какво искате да постигнете с имейл кампанията си? Какво показват статистиките във вашата ниша? Какво прави конкуренцията ви?

3. Определете типа на вашата имейл кампания

Каква ще бъде вашата имейл кампания? Ще изпращате ли седмичен нюзлетър? Каква информация ще пращате – статии от блога ви или новости около продуктите и услугите ви? Разгледайте някои идеи за имейл кампании тук.

Също така, може да сегментирате имейл списъка си според интересите на хората, включени в него. Целта е всеки да получи само релевантна за него/нея информация.

В заключение

Повечето хора ползват имейл услуги. Затова е важно да се научите как да извлечете полза от имейл маркетинга.

Има хиляди правила и полезни съвети (който е хубаво да следите), но най-важното е да се опитате да бъдете полезни на вашите клиенти. Правилното формулиране на текста също е от голямо значение.

Ако вашата имейл компания има добавена стойност за аудиторията, вашият бизнес също ще спечели от това.

Статията ви е харесала? Споделете я!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Искате пълно дигитално обслужване?

Ние сме хората!

Свържете се с нас

Какво следва?

Като човек, занимаващ се е продажби, най-голямо удовлетворение за мен е когато нашите клиенти подобряват продажбите си. 

Иво Иванов
мениджър продажби
Искате да занете повече
seo for reastaurants

SEO оптимизация за ресторанти и заведения – регистрация и класиране в локални гидове като tripadvisor, forsquare, yelp, google my business

SEO оптимизацията за ресторантите и заведенията е важен аспект на успешния бизнес в тази сфера. Това е най-рентабилният начин за привличане на органичен трафик към