+359 887 904 944

SЕО одит и SEO анализ

SEO одитът е ключова част от маркетинговата стратегия на всяка компания. Много компании нямат ресурсите да наемат вътрешен SEO експерт, поради което трябва да потърсят местна SEO компания, която да им помогне с оптимизацията.

Местните SEO компании предлагат SEO услуги на своите клиенти и им предоставят месечни отчети за това как се представя уебсайтът им. Те също така предлагат услуги за изготвяне на SEO одит и SEO анализ за всяка компания, която се нуждае от такъв.

Какво е SEO одит?

SEO одитът е процес на оценка на текущото състояние на уебсайта и изготвяне на препоръки за подобряване на неговото SEO. Този процес може да се извърши ръчно или с помощта на автоматизиран инструмент.

Целта на SEO одита е да се определи колко добре се класира уебсайтът в страниците с резултати на търсачките по определени ключови думи, какви са силните и слабите страни на сайта и как може да бъде подобрен.

Как да проведем успешен SEO одит и анализ

SEO одитът е решаваща стъпка в процеса на подобряване на класирането на вашия уебсайт в органичното търсене. Той е съществена част от процеса на оптимизация и трябва да се извършва редовно.

За да направите SEO одит, трябва ясно да разберете от какво се нуждае вашият уебсайт. Това включва разглеждане на текущата позиция на сайта в класирането на търсачките и идентифициране на всички потенциални проблеми, които биха могли да му попречат да достигне по-високи позиции.

Важно е да направите одит на SEO параметрите на вашия уебсайт, преди да започнете да работите по оптимизацията на вашия сайт. Има SEO параметри, които трябва да проверите във вашия SEO одит. Те включват:

скорост на зареждане на страниците, както за мобилна, така и за десктоп версия

препратки и домейни към вашия уебсайт

ключови думи във вашето съдържание и ключови думи, които вече са индексирани от търсачките

• авторитет/сила на домейна

мобилна или адаптивна версия на вашия уеб сайт

• качество и уникалност на вашето съдържание и някои други

Статията ви е харесала? Споделете я!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Искате пълно дигитално обслужване?

Ние сме хората!

Свържете се с нас

Какво следва?

Като човек, занимаващ се е продажби, най-голямо удовлетворение за мен е когато нашите клиенти подобряват продажбите си. 

Иво Иванов
мениджър продажби
Искате да занете повече
seo for reastaurants

SEO оптимизация за ресторанти и заведения – регистрация и класиране в локални гидове като tripadvisor, forsquare, yelp, google my business

SEO оптимизацията за ресторантите и заведенията е важен аспект на успешния бизнес в тази сфера. Това е най-рентабилният начин за привличане на органичен трафик към