+359 887 904 944

Google Adwords и SEO оптимизация – как да оптимизирате вашата бизнес стратегия през 2022г.

Google Adwords е вид онлайн реклама, която позволява на рекламодателите да показват реклами на хора, които търсят определени продукти или услуги.

Рекламодателите обикновено определят бюджет за своите кампании и Google показва рекламите, докато бюджетът се изчерпи.

Рекламите могат да бъдат насочени по конкретни демографски данни, като възраст, пол и интереси.

Рекламодателят плаща само когато някой кликне върху рекламата или когато някой я види и по-късно кликне върху нея.

Как да използваме Google Ads?

Google Adwords е услуга на Google, която помага на рекламодателите да достигат до клиенти в Google Search, YouTube, Gmail и дисплейната мрежа на Google. Рекламната платформа Google Ads включва насочени по ключови думи текстови реклами, графични реклами, видеореклами, проследяване на реализациите и разширения на рекламите.

Google Ads предлага разнообразие от начини за рекламиране на вашия бизнес, включително текстови реклами, графични реклами и видеореклами. Можете също да използвате проследяване на реализациите, за да измерите възвръщаемостта на инвестициите на вашата кампания.

Какво е SEO оптимизация?

SEO оптимизацията е процес на оптимизиране на уебсайта, който има за цел да подобрите класирането му в резултатите от търсачките. За да направят това, SEO специалистите трябва да се погрижат за много различни аспекти на оптимизацията на сайта.

Първото и най-важно нещо, което трябва да се направи, е проучване и анализ на ключовите думи. Целта на това изследване е да се разбере какво търсят хората в търсачките, когато използват конкретни ключови думи.

Как работи SEO оптимизацията и защо трябва да го използвате за вашия бизнес

Предимствата да разполагате със силна SEO стратегия за вашия бизнес са много. Първо и най-важно е, че вие ще можете да генерирате повече органичен трафик от търсачките. Това е така, защото SEO оптимизацията ви помага да се класирате по-високо в страниците с резултати на търсачките (SERP). Освен това ще имате достъп до повече клиенти, което ще доведе до по-голяма клиентска база и увеличени приходи за вашия бизнес.

За да бъде една SEO стратегия успешна, тя трябва да бъде персонализирана за вашите конкретни бизнес цели. Ето защо е важно да имате някой, който има опит със SEO оптимизацията, който да върши работата вместо вас, за да може да създаде индивидуализиран план, който да ви помогне.

Как да комбинираме SEO оптимизацията и Google Adwords рекламите

SEO оптимизацията е дългосрочен процес и класирането по определени думи и фрази на топ позиции може да отнеме месеци или дори години. Стане ли обаче, дълго време може да ви вкарва органичне (безплатен от търсения) трафик по тези думи и фрази.

Докато горното се случи, не бива да чакате, а напротив. Може да вкарате своите клиенти в сайта си по тези думи и фрази чрез google adwords.

Реално комбинацията между SEO оптимизацията и Google Adwords е балансирано решение, което може да изберете и да започнете веднага с по-голям бюджет за реклама и постепенно да се намалява (или не) при засилване на органичния трафик.

Статията ви е харесала? Споделете я!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Искате пълно дигитално обслужване?

Ние сме хората!

Свържете се с нас

Какво следва?

Като човек, занимаващ се е продажби, най-голямо удовлетворение за мен е когато нашите клиенти подобряват продажбите си. 

Иво Иванов
мениджър продажби
Искате да занете повече
seo for reastaurants

SEO оптимизация за ресторанти и заведения – регистрация и класиране в локални гидове като tripadvisor, forsquare, yelp, google my business

SEO оптимизацията за ресторантите и заведенията е важен аспект на успешния бизнес в тази сфера. Това е най-рентабилният начин за привличане на органичен трафик към