+359 887 904 944

SEO оптимизация и скоростта на уебсайта – идеалното съвпадение

Не можете да си представите огромното значение на SEO оптимизацията в допълнение със скоростта на уебсайта. Двата процеса вървят ръка за ръка и се допълват взаимно.

Скоростта на уебсайта е един от най-важните фактори, когато става въпрос за по-високо класиране в Google. Ако вашият уебсайт се зарежда за повече от 3 секунди, ще загубите около 2% от посетителите си.

Колкото по-бърз е вашият сайт, толкова по-добро ще бъде потребителското изживяване с него, и толкова по-високо ще бъде класиран в страниците с резултати на търсачките (SERP).

Анализ на скоростта на уебсайта и как да подобрите времето за зареждане на сайта си

Времето за зареждане на уебсайта е основен и критичен фактор за успеха на всеки един бизнес. Този показател може да определи колко трафик има към вашия сайт, колко конверсии получавате, и дори колко надежден е вашият сайт.

Има два основни фактора, които оказват влияние върху времето за зареждане на вашия уебсайт: времето за реакция на сървъра и скоростта на изобразяване на браузъра.

Важно е да знаете, че има много начини за подобряване на времето за зареждане на уебсайта ви. По-долу ще изброим няколко бързи съвета как да го направите:

– Оптимизирайте изображенията за уеб

– Оптимизирайте за търсещите машини

– Намалете броя на плъгините и уиджетите на вашия сайт

– Компресирайте големи файлове, преди да ги качите

Как да се уверите, че вашият уебсайт се зарежда бързо, независимо от устройството

Не само съдържанието на вашия уебсайт трябва да бъде оптимизирано, но и как се зарежда то.

Има много фактори, които влияят върху времето за зареждане на вашия уебсайт. Един от най-важните е скоростта и размерът на изображенията на вашия уебсайт. Можете да използвате инструмент като ImageOptim, за да ги компресирате, без да загубите от качеството им.

Друг начин да се уверите, че вашият сайт се зарежда бързо, е да използвате адаптивни шаблони за дизайн за HTML уебсайтове. Тези шаблони са създадени за различни устройства и ще се заредят по-бързо от обикновен шаблон.

Имате ли нужда от SEO експерт при оптимизиране на скоростта на уебсайта си?

SEO експерт може да ви помогне с нещо повече от оптимизация за търсачките. Експертите в тази област могат да ви помогнат с маркетинга в социалните медии и маркетинга на съдържанието за сайта ви.

SEO експертите са чудесно допълнение към всеки екип, който търси растеж и успех. Също така добър вариант е да използвате SEO експерт на свободна практика или да наемете SEO агенция.

Статията ви е харесала? Споделете я!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Искате пълно дигитално обслужване?

Ние сме хората!

Свържете се с нас

Какво следва?

Като човек, занимаващ се е продажби, най-голямо удовлетворение за мен е когато нашите клиенти подобряват продажбите си. 

Иво Иванов
мениджър продажби
Искате да занете повече
seo for reastaurants

SEO оптимизация за ресторанти и заведения – регистрация и класиране в локални гидове като tripadvisor, forsquare, yelp, google my business

SEO оптимизацията за ресторантите и заведенията е важен аспект на успешния бизнес в тази сфера. Това е най-рентабилният начин за привличане на органичен трафик към