+359 887 904 944

SEO при застрахователни компании и брокери

Защо застрахователните компании трябва да правят своя собствена SEO оптимизация и да имат входяща маркетингова стратегия?

Нуждата от SEO оптимизация и входящ маркетинг не се ограничава само до света на електронната търговия. Факт е, че застрахователните компании също се нуждаят от SEO и входящ маркетинг, за да гарантират, че техният бизнес има постоянен поток от потенциални клиенти.

Ползите от прилагането на тези две стратегии са много. Най-важната е възможността да увеличите вашите проценти на конверсия, което ще доведе до повече продажби и по-високи печалби.

Нуждаят ли се застрахователните брокери от SEO и дигитална маркетингова стратегия?

Застрахователните брокери трябва да имат силна дигитална маркетингова стратегия, за да привлекат нови клиенти. Дигиталният маркетинг е единственият начин, чрез който застрахователните компании могат да достигнат до потенциални клиенти и да ги накарат да купят техните продукти.

Първата стъпка за застрахователния брокер е да се увери, че разполага с уебсайт с цялата информация за компанията му. В сайта трябва да има блог секция с теми и статии, свързани със застраховането, като например как то работи и какво покрива. Също така е добре да се създаде онлайн присъствие в социалните мрежи и платформи като LinkedIn, Facebook и Twitter.

Какво е класиране и кога един застрахователен брокер може да постигне увеличаване на трафика?

Разбирането как работят класациите е от съществено значение за всеки един SEO специалист.

Първата стъпка в разбирането как работят класациите е да разберете какво всъщност представляват те. Класирането е мярка за видимостта на даден уебсайт в страниците с резултати на търсачките (SERPs). Колкото по-висок е рангът, толкова по-видим ще бъде уебсайтът в SERPs.

Най-важният фактор при определяне на ранга на уебсайта е качеството на неговото съдържание. Често срещано погрешно схващане, както сред SEO професионалистите, така и сред обикновените посетители на уебсайтове е, че търсачките използват таен алгоритъм, за да определят къде се появяват уебсайтовете в резултатите (SERPs). Истината е, че няма никакви тайни, а само сложни алгоритми с много входове.

Как да получите повече органичен трафик и да подобрите присъствието си в интернет?

Има много начини за увеличаване на органичния трафик, някои от които са по-рентабилни от други. По-долу ще откриете някои стратегии за увеличаване на органичния трафик и подобряване на присъствието си в уеб:

SEO оптимизация: Тази стратегия разчита най-вече на това колко добре оптимизирате уебсайта си за конкретни ключови думи и фрази.

– Маркетинг в социалните мрежи: Тази стратегия е свързана изцяло с това как взаимодействате и споделяте съдържание в мрежите на социалните медии като Twitter, Facebook и Instagram.

Маркетинг чрез съдържание: Тази стратегия включва създаване на висококачествено съдържание, което хората искат да четат и споделят с другите.

Онлайн репутация: Компанията изкъсо трябва да следи какво пише за неяи продуктите и в интернет пространството, както и да има изготвена стратегия за комуникация с недоволни или доволни потребители.

Статията ви е харесала? Споделете я!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Искате пълно дигитално обслужване?

Ние сме хората!

Свържете се с нас

Какво следва?

Като човек, занимаващ се е продажби, най-голямо удовлетворение за мен е когато нашите клиенти подобряват продажбите си. 

Иво Иванов
мениджър продажби
Искате да занете повече
seo for reastaurants

SEO оптимизация за ресторанти и заведения – регистрация и класиране в локални гидове като tripadvisor, forsquare, yelp, google my business

SEO оптимизацията за ресторантите и заведенията е важен аспект на успешния бизнес в тази сфера. Това е най-рентабилният начин за привличане на органичен трафик към