+359 887 904 944

Тайни на успешния имейл маркетинг

„Имейлът еволюира от начин за популяризиране на съдържание до дестинацията. Имейлът е съдържанието.“, пише компанията MailerLite.

Електронната поща е една от най-старите технологии, които използваме днес. Изглежда, че тя не само не е напът да изчезне, а точно обратното. Имейлът остава незаменим в бизнес и маркетинг
комуникацията.

Затова имейл маркетингът е мощно и ефективно оръжие, което всеки маркетолог трябва да познава. Вече писахме за някои от основните тенденции тук.

Имейл маркетинг платформата MailerLite също направи проучваме по темата и представи няколко практически съвети за успешен имейл маркетинг. Вижте какви са те:

Интерактивни имейли

Преди време целта на имейл маркетинга беше да препраща хората към личен блог, уебсайт или страница в социалните медии.

Но тенденциите се променят. Според MailerLite, едва 2%-4% от хората кликват на линковете,които им пращате. Ако поставите съдържанието вътре в самия имейл, без нуждата от напускане на платформата, ще постигнете по-голям успех.

Автоматизирани имейли

Имейл маркетинг платформите стават все по-интуитивни и лесни за употреба, като позволяват на маркетолозите да автоматизират и сегментират имейлите.

Когато създавате автоматизирани имейли, вие можете да таргетирате специфични сегменти от вашата аудитория. Това позволява по-голяма персонализация на вашите съобщения. Познавайки специфичната аудитория и нейните интереси, може да създадете интересно и полезно съдържание, което да не бъде запратено в СПАМ папката.

Разказвайте истории

Хората нямат време. Вниманието им е силно ограничено, а изборът огромен. Затова трябва да помислите как може да привлечете вниманието им.
Ето как да го направите: разкажете история. Свържете се лично с читателя, предизвикайте емоция у него, вместо да рекламирате директно продуктите си.

Семпъл дизайн

„През 2019 г. Качественото съдържание побеждава лъскавата опаковка. Семплият текст с добавена стойност ще ви помогне да изградите връзка с аудиторията си и това е ключът към усешния маркетинг.“, коментира маркетологът Минди Роуен пред MailerLite.

Тенденциите в текста сочат към разказването на интересни и персонализирани истории. Що се отнася до дизайна, мантрата за 2019 г. е „по-малко значи повече“.

С други думи, не прекалявайте с дизайн елементите, заложете на по-семпъл стил и не използвайте повече от три цвята.

В заключение

Някои от последните тенденции в имейл маркетинга включват интерактивност на вашите имейли, семпъл дизайн и сторителинг техники (свързани с разказването на емоционални истории).

Тествайте тези съвети и споделете дали работят за вас и вашия бизнес.

Статията ви е харесала? Споделете я!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Искате пълно дигитално обслужване?

Ние сме хората!

Свържете се с нас

Какво следва?

Като човек, занимаващ се е продажби, най-голямо удовлетворение за мен е когато нашите клиенти подобряват продажбите си. 

Иво Иванов
мениджър продажби
Искате да занете повече
seo for reastaurants

SEO оптимизация за ресторанти и заведения – регистрация и класиране в локални гидове като tripadvisor, forsquare, yelp, google my business

SEO оптимизацията за ресторантите и заведенията е важен аспект на успешния бизнес в тази сфера. Това е най-рентабилният начин за привличане на органичен трафик към