+359 887 904 944

съдържание

Полезно съдържание= подобрена оптимизация

Маркетингът се промени през последните години.

Защо? Традиционните тактики не работят.

В ерата на интернет и мобилните телефони, потребителите разполагат с неограничен брой опции. Рекламите валят през нарастващ брой канали. Силата вече не е в маркетолозите. Тя е в ръцете на потребителите, които сами решават дали да си губят времето с вас или не.

Какво е решението?

Качествено и полезно съдържание. Неслучайно, една от последните тенденции в областта се нарича „Маркетинг чрез съдържание“.

Идеята на този маркетингов подход се свързва със създаването и разпространяването на релевантно и последователно съдържание с цел привличането и задържането на ясно дефинирана целева аудитория. С други думи, не трябва да се промотирате, а да бъдете наистина полезни на вашите настоящи и потенциални клиенти.

Все още не сте сигурни какво точно е „Маркетинг чрез съдържание“ и как може да помогне на бизнеса ви? Вижте статията ни по темата тук.

Каква е връзката със SEO оптимизацията?

SEO идва от Search Engine Optimization или процесът на оптимизация за търсещи машини като Google, Bing, Yahoo и Yandex.

Оптимизацията зависи от голям брой фактори, като специалистите в областта могат да контролират и променят определени неща, с цел уебсайтовете да бъдат оценени по-добре от сложните алгоритми на търсачките.

Според някои скорошни проучвания, уебсайтовете, които се показват на челни позиции от Google залагат на създаването на съдържание.

Защо? Задълбочените и изчерпателни текстове дават възможност да използвате повече ключови думи, свързани с продуктите или услугите, които предлагате.

Но това не е всичко. Алгоритмите на търсачките стават все по-умни. Те разпознават синонимите и семантичните връзки и оценяват смислените текстове, създадени за хора, а не машини.

Освен това, Google взима предвид метрики като bounce rate или дължината на една потребителска сесия, отчетена на вашия уебсайт. Метриката цели да провери дали потребителите прекарват достатъчно време на уебсайта ви или дали го намират за достатъчно полезен.

Но как да задържите потребителите си по-дълго на вашия сайт? Като им предоставите добавена стойност с полезно и интересно за тях съдържание.

А вие ползвате ли „Маркетинг чрез съдържание“? Как подходът помага на вашия бизнес? Споделете в коментарите 🙂

Статията ви е харесала? Споделете я!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Искате пълно дигитално обслужване?

Ние сме хората!

Свържете се с нас

Какво следва?

Като човек, занимаващ се е продажби, най-голямо удовлетворение за мен е когато нашите клиенти подобряват продажбите си. 

Иво Иванов
мениджър продажби
Искате да занете повече
seo for reastaurants

SEO оптимизация за ресторанти и заведения – регистрация и класиране в локални гидове като tripadvisor, forsquare, yelp, google my business

SEO оптимизацията за ресторантите и заведенията е важен аспект на успешния бизнес в тази сфера. Това е най-рентабилният начин за привличане на органичен трафик към