+359 887 904 944

SEO

Безплатни SEO инструменти (част 2)

SEO оптимизацията е процес, който изисква време и ресурс, но пък възвращаемостта на инвестицията няма да ви разочарова.

И все пак: не всеки може да си позволи да започне със сериозна инвестиция. Затова ви споделихме някои от любимите ни безплатни трикове, които да ви помогнат да оптимизирате успешно вашия уебсайт или блог.

Сега ще ви представим още няколко безплатни SEO инструменти, от който да се възползвате:

1. SEMrush

SEMrush е безплатен инструмент, които показва как се представят вашите домейни. Можете да следите как се представят ключовите думи, който сте избрали, месечният им обем на търсене, както и как вашата страница се представя спрямо конкурентни уебсайтове. Също така, инстументът позволява да следите бек линковете, рефериращи към вашия сайт, както и към конкурентните на вашия сайтове

2. Browseo

Инструментът ви позволява да проверите как паяците на търсачките виждат вашия уебсайт. Проверете различни показатели като вътрешни и външни линкове, SERP Preview, заглавия и подзаглавия и т.н.

3. Google Mobile-Friendly Test

Инструментът ви позволява да тествате дали сайтът ви е оптимизиран за мобилни устройства. Както знаете, това е изключително важно, тъй като Google избутва надолу в резултатите уебсайтове, който не са удобни за употреба на мобилно устройство.

4. Google PageSpeed Insights

Още един важен фактор за класирането на вашият уебсайт на предни позиции в Google е скоростта на вашия уебсайт. Можете да я тествате като с помощта на безплатния инструмент Google PageSpeed Insights.

5. Open SEO Stats (известен и като PageRank Stats)

Полезен и безплатен Google Chrome extension, който показва уеб ранк, SEO статистики, Geo IP локация, бак линкове, индексирани страници, Whois и други показатели. Инстументът поддържа повече от 30 езика.

6. Varvy SEO tool

SEO инструмент, който дава информация за състоянието на домейна на вашия уебсайт, линковете, SEO оптимизацията на изображенията на вашия сайт, както и технически параметри като скоростта му на зареждане.

7. Found SEO Audit Tool

Още един полезен безплатен инструмент, който ще ви позволи да анализирате потенциалните пропуски и проблеми с оптимизацията на вашия уебсайт. Анализът покрива следните области:

  • Техническа параметри като XML sitemaps.
  • Мета дата и съдържание.
  • Информация за количеството и качеството на външните линкове.

Подбрахме за вас малка част от полезни и безплатни инструменти, който могат да ви помогнат да извършите SEO анализ.

Искате да се възползвате от още безплатни и платени подобни инструменти? Разгледайте този списък, представен от маркетолога Браян Диан от Backlinko.

А вие ползвали ли сте някои от тези инструменти? Споделете опита си в коментарите 🙂

Статията ви е харесала? Споделете я!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Искате пълно дигитално обслужване?

Ние сме хората!

Свържете се с нас

Какво следва?

Като човек, занимаващ се е продажби, най-голямо удовлетворение за мен е когато нашите клиенти подобряват продажбите си. 

Иво Иванов
мениджър продажби
Искате да занете повече
seo for reastaurants

SEO оптимизация за ресторанти и заведения – регистрация и класиране в локални гидове като tripadvisor, forsquare, yelp, google my business

SEO оптимизацията за ресторантите и заведенията е важен аспект на успешния бизнес в тази сфера. Това е най-рентабилният начин за привличане на органичен трафик към