Какви са тайните на успешните блогъри? (топ 3 съвета)

blogger

Запознавате се с интересен човек, който ви казва, че работи като…блогър.

Блогър??? Що е то блогър и как да блогвате успешно? Или как вие и вашия бизнес да печелите от поддръжката на блог.?

Какво е блогър?

Миналата седмица изяснихме, че блогът е вид сайт, в който публикациите се показват в обратен ред, тоест най-новите се показват на първо място.

Авторът на статиите или човекът отговорен за поддръжката на блога често се нарича блогър (от английски: blogger). Съдържанието на блога може да се създава и редактира както от един автор, така и от няколко души, като темите варират според целта на блог платформата.

Какви са тайните на успешните блогъри?

В днешно време, почти всяка компания има собствен блог, дискутиращ теми свързани с продуктите или услугите, които продава.

Но не всяка компания има успешен блог или блог, който повишава доверието в компанията и й помага да се позиционира като лидер в нейната област.

Ето и няколко съвета как да го постигнете:

1. Дефинирайте нуждите на потенциалните си клиенти

Защо ви е блог? За кого е полезен той? Вашето съдържание трябва да бъде съобразено с интересите и проблемите на вашите потенциални клиенти.

Защо? Ако те се превърнат във ваши верни последователи, ще е по-лесно да им продадете продуктите или услугите, които предлагате. Дори няма да е нужно да ги убеждавате. Те сами ще ви потърсят.

2. Определете целите на вашия бизнес

Вероятно знаете какви са вашите бизнес цели? Създавайте блог постове, които да подпомогнат тези цели.

Искате да привлечете нови клиенти? Създайте примерни профили на тези хора (запитайте се на колко са години, къде живеят, какво работят, кои са основните им проблеми и желания) и ги таргетирайте с персонално, интересно и полезно съдържание.

3. Бъдете постоянни в усилията си

Блогът ви може да бъде успешен, само ако сте постоянни в усилията си. Бъдете последователни в таргетирането на точните клиенти, докато следвате един и същи стил на писане и начин на изразяване.

Създавайте съдържание поне веднъж седмично (може и по-често в зависимост от целите ви) и го публикувайте в подходящ час (тогава, когато аудиторията ви е най-вероятно да бъде онлайн). Важно е създаването на съдържание да бъде част от цялостна и добре обмислена стратегия.

В заключение

Успешните блогове могат да привлекат нови клиенти, да популяризират и наложат вашия бранд, както и да подобрят вашата SEO оптимизация.

Не искате да изпускате многобройните ползи за вас и вашия бизнес? Направете си блог и започвайте да пишете. Ние сме насреща, ако ви е трудно или не искате да губите излишно време.

Създали сме редица успешни блогове и знаем как да ви помогнем да постигнете целите си. Свържете се с нас, за да ви предложим най-доброто решение! 🙂


Ние сме дигитална агенция специализирана в следните услуги: SEO оптимизацията, управление на онлайн репутация (ORM), създаване на уебсайтове, маркетинг чрез съдържание, рекламни кампании. Може да ни пишете на info@reshenia.com, да се свържете с нас: 0887 904 944 или да ни изпратите запитване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *