+359 887 904 944

Извеждане на бизнеса на нови пазари

По-голямата част от предприемачите у нас се фокусират в локалния пазар. В собствената си държава, в собствения си град, на своята улица. А навсякъде по света има огромен, почти неизчерпаем пазар, който търси и има нужда от различни продукти и услуги. Единственото, което трябва да се направи, е да се стъпи на тези пазари.

Защо излизането на нови пазари е толкова важно?
Нека разгледаме фактите. Знаете ли, че:

  1. България има отрицателен стокооборот в размер на 3,7 млрд. лева само за януари 2015-а – август 2015-а?
  2. В България има над 310 000 малки и средни предприятия, в които работи над половината от населението на страната?
  3. Населението на България спрямо населението на света е относително 1:1013?

Т.е. излизането на нови пазари е стратегически нужно на страната ни. Отварянето на повече бизнеси за чужбина спомага наваксването на отрицателния стокооборот на България, осигурява се стабилност и по-дълъг живот на българските компании, отварят се нови работни места, повишава се богатството на страната като цяло.

С всяка изминала година се отварят все повече врати за българския бизнес зад граница, правейки все повече бизнеси по-стабилни, по-печеливши и способни да внасят все повече стойност в държавата – със стабилност за работниците си, с внасяне на данъци и сигурност за собствениците.

Това е общата картина – как излизането на нови пазари влияе на икономиката в България като цяло. Частната картина е следната – излизайки от локалните на глобалните пазари, вашият бизнес преодолява много граници и пречки. Така реално бизнесът ви става известен и достъпен до много по-голяма аудитория. А от вас зависи дали ще превърнете тази аудитория на потенциални купувачи в реални такива и дали ще се възползвате от възможността да печелите неограничено повече. Защото падането на локалните граници при бизнеса означава преди всичко това – падане на ограниченията при реализиране на печалбите.

Как може да се стъпи на тези пазари?
С интернет това може да стане много по-бързо и по-лесно. Но по-интересното е, че новите пазари могат да бъдат намерени на места, които предприемачите често подценяват или дори не очакват.

С навлизането в широкото поле на глобалните пазари обаче, трябва да се положат усилия, за да може представяният от вас бизнес да изпъкне. Всичко, за което се сетите, вече е правено някъде по света. Много трудно може да се предложи нещо, което да е иновативно и невиждано до сега. Това, което може да ви изстреля напред, е не само конкурентната цена, която страната ни често може да предложи, но и по-доброто качество на продуктите или услугите. Именно качеството, което предлагате, е най-важно при извеждане на бизнес в чужбина.

Ние често забравяме, че сме член на Европейския съюз, а за много хора и бизнеси по света това е знак за качество. В среда, в която Китай залива света с некачествена и дори опасна стока, все повече потребители и бизнеси се насочват към качествени производители в страни, в които европейските регламенти и местните закони са направени така, че да защитят интереса на купувача. Това е нещо, което Китай и Индия не могат да предложат лесно.

За да можете да излезете на чуждите пазари като онлайн предприемач, не е достатъчно просто да преведете сайта си на английски, китайски, френски, руски. Тази стъпка несъмнено може да ви доведе клиенти, но ако искате да стъпите сериозно на чуждия пазар, то трябва да залагате на онлайн репутацията. Тя е от огромно значение за навлизането на нови пазари. Клиентите и бизнес партньорите биха искали да научат нещо повече за новия играч на пазара, не само от неговия уеб сайт, но и от странични източници. За това е добре да се създаде и развива позитивна онлайн репутация в продължение на месеци, за да служи като фундамент към вашия чуждестранен пазар.

Ако искате да научите повече техники, съвети и добри практики при извеждането на бизнес навън, заповядайте на организирания от To The Top Agency Форум “Нови пазари”. Александър Ненов, интернет консултант към екипа на Решения, лектор на серия от семинари, свързани с иновации и онлайн предприемачество; носител на наградата “Рицар на книгата” и автор на книгите “На 1 клик разстояние” и “Как да печелим от интернет?”, ще бъде един от лекторите на Форума. Той ще разкаже повече за своя опит в сферата и ще представи своите изпитани съвети за онлайн маркетинг при излизане на “Нови пазари”.
Форум “Нови пазари” ще се проведе на 25-ти февруари в Интер Експо Център.

Защо ни е нужно вашето участие?
С участието си, вие ще помогнете не само на себе си и на развитието на компанията си, на по-високите си печалби, на по-стабилната компания, която ще издържи по-дълго на предизвикателствата на времето и ще завещаете на поколенията си. С участието си вие ще помогнете и за цялостното развитие на пазара в страната.

Сега вече разбирате, че участието Ви е от стратегическо значение за страната и за самите Вас. Вижте програмата и заявете участие на www.New-Markets.biz

Статията ви е харесала? Споделете я!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Искате пълно дигитално обслужване?

Ние сме хората!

Свържете се с нас

Какво следва?

Като човек, занимаващ се е продажби, най-голямо удовлетворение за мен е когато нашите клиенти подобряват продажбите си. 

Иво Иванов
мениджър продажби
Искате да занете повече
seo for reastaurants

SEO оптимизация за ресторанти и заведения – регистрация и класиране в локални гидове като tripadvisor, forsquare, yelp, google my business

SEO оптимизацията за ресторантите и заведенията е важен аспект на успешния бизнес в тази сфера. Това е най-рентабилният начин за привличане на органичен трафик към