+359 887 904 944

7 навика за успешен онлайн маркетинг

Един от най-добрите съвети, за да правим ефективен онлайн маркетинг, е да намерим професионалисти, които се справят успешно и да следваме техния пример. Ако правим това, което те правят, увеличаваме шанса да постигнем онова, което те постигат.

От голяма полза е копирането на техните работни навици, които водят до откриването и прилагането на успешни тактики.

Ето 7 от навиците за успешен онлайн маркетинг:

Те са стратези

Успешните маркетолози не си задават въпроси от типа „Как да увелича конверсиите в тази конкретна реклама“. Вместо това те съставят дългосрочен план за промотирането на марката в онлайн пространството.

Добрите маркетолози разработват цялостна дигитална стратегия за достигането до повече хора в целевия сегмент. А това съответно увеличава популярността на марката и повишава конверсиите.

Те са решителни

Когато сте лидер и/или сте известен професионалист в сферата си, то несъмнено ще се сблъсквате и с доста хейтъри. Бъдете спокойни, това е в реда на нещата.

Когато предложите иновативна идея или отхвърлите остарялата маркетингова идея, която ви представят по време на бизнес среща, очаквайте критика, а често пъти и заядливи коментари. Когато това се случи, напомнете си да останете професионалист на ниво и не си позволявайте да изпадате в спорове. Също така не забравяйте, че хейтърите биха ви дали някои много полезни уроци, затова все пак се вслушайте какво имат да кажат.

Те винаги се учат

Може в някой момент да сметнете, че сте достигнали максимумът на своите познания за дигиталния маркетинг. И ще сгрешите много.

Онлайн маркетингът се базира на технологиите, а те винаги се променят. Затова трябва да продължавате да учите, за да можете винаги да се адаптирате към тези промени.

Те са писатели

Маркетингът се опира изцяло върху комуникацията. Най-успешните маркетолози са се научили как да комуникират посредством добри текстове, съчетани с изображения и видео.

Запомнете: Рекламата се облича преди всичко в думи. Ефективните маркетолози могат да пишат страхотни и отличителни реклами, защото са тренирали ума си чрез предизвикателства за писане. Те се упражняват постоянно, за да могат да подбират най-добрата дума за всяко изречение. Те поддържат речника си богат и съумяват да изберат най-подходящото прилагателно, с което максимално точно да опишат каквото и да е.

Затова четете повече книги и съставяйте повече текстове. Работете с повече синоними.

Те използват данни при взимането на решения

Ефективният дигитален маркетолог не очаква, че обикновен призив за действие в текст или реклама неизменно ще получи очаквания ефект. Вместо това той тества различни алтернативи с течение на времето, наблюдава и си води записки. В резултат той има списък с получените данни. Знае кои са най-успешните подходи, които носят най-много конверсии, и използва тях.

Те се специализират

Дигиталният маркетинг е многолик. Твърде много сегменти се променят и разрастват постоянно, затова и най-добрият маркетолог не би успял да ги следи всичките.

Затова е добра идея да специализирате. Вместо да се опитвате да покривате всичко, по-добре се съсредоточете само в едно поле и бъдете експерт. Дали ще изберете да специализирате в контент маркетинг, SEO, онлайн репутация или друго, със сигурност ще повишите ефективността си.

Те обръщат внимание на детайлите

Детайлите са от изключителна важност за дигиталния маркетинг. Има множества данни за проследяване, за да се ръководи ефективно една кампания: демографските показатели на целевата аудитория, нейните интереси; конкретния отрязък от деня, в който ще се провежда кампанията; каналите, по които ще се осъществява; процента на конверсиите на всеки от каналите и т.н.

Ефективните дигитални маркетолози винаги взимат предвид тези детайли в своите анализи, за да могат да правят информиран избор за това какви конкретни техники ще използват. Благодарение на анализираните детайли те предварително знаят кои подходи ще бъдат успешни, кои не и защо.

За да бъдете успешен дигитален маркетолог, действайте като такъв. Развийте тези високоефективни навици и вероятно ще повишите популярността на марката си и ще увеличите конверсиите си.

А кои са ТЕ? Това сме ние – екипът на Reshenia.com. Ако искате да придобиете повече знания и умения за онлайн маркетинга, свържете се с нас или посетете нашата “Дигитална академия“.

Статията ви е харесала? Споделете я!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Искате пълно дигитално обслужване?

Ние сме хората!

Свържете се с нас

Какво следва?

Като човек, занимаващ се е продажби, най-голямо удовлетворение за мен е когато нашите клиенти подобряват продажбите си. 

Иво Иванов
мениджър продажби
Искате да занете повече
seo for reastaurants

SEO оптимизация за ресторанти и заведения – регистрация и класиране в локални гидове като tripadvisor, forsquare, yelp, google my business

SEO оптимизацията за ресторантите и заведенията е важен аспект на успешния бизнес в тази сфера. Това е най-рентабилният начин за привличане на органичен трафик към