+359 887 904 944

SEO tendency 2020

5 SEO тенденции през 2020-та (част 1)

Вече крачим в 2020-та и е време да споделим с вас основните тенденции при оптимизацията на вашите уебсайтове.

1. Featured Snippets – какво представляват?

С няколко думи – това е основната информация на дадена страница, която подсказва на Google и потребителите какво може да се открие на нея.

Когато са прецизно написани снипетите, обикновено помагат на уебсайта да се появява на най-високите позиции в страниците на търсещите машини.

Причината е, че когато са добре оформени, Google оценява уебсайтовете високо и класира тези от тях, които отговарят на изискванията, и които се доближават до най-близкото потребителско търсене.

2. Сигурността на уебсайтовете

Потребителите трябва да се чувстват сигурни, когато посещават вашият уебсайт. Ако има нещо, което би ги усъмнило, или пък получат предупреждение, че този уебсайт не е защитен, то вероятността да излязат бързо от него е огромна. В резултат на това, ще се повиши баунс рейтът, т.е. степента на отпадане, и по този начин Google ще понижи оценката на уебсайта, тъй като освен всичко друго, той има за цел да предпази потребителите от злоупотреба.

В случай, че събирате лични данни от посетителите на сайта ви чрез формуляр, реализирате разплащания или обработвате поръчки и запитвания, тогава сте отговорни да защитите тяхната сигурност. Изключително важно е те да се чувстват в безопасност.

Затова е важно уебсайтът да има инсталиран HTTPS протокол за сигурност.

3. Гласово търсене

Все по-популярно става гласовото търсене. То може да се ползва не само на мобилно устройство и таблет. Гласовото търсене може да се ползва дори вкъщи, чрез домашни асистенти като Amazon Echo, Samsung Smart TV, Voice Pod и т.н.

Разликата между настолното и гласовото търсене, е че можете да задавате въпроси  и команди на глас, вместо да ги въвеждате ръчно в търсачката. Проучвания сочат, че през 2020 поне 50% от търсенията ще бъдат гласови.

Чрез него имате шанса да увеличите органичните посещения. Няма основателна причина да бягате от това, нали?

4. Мобилна версия/ респонсив дизайн

Много пъти сме споменавали, че мобилната версия / респонсив дизайна, са от изключително значение.

Технологиите напредват изключително бързо и през 2020-та търсенията през мобилни устройства ще се увеличат многократно. Функцията или работата на мобилната версия / респонсив дизайна е да прави сайта ви лесен за работа от страна на потребителите, както и да стига до необходимата информация достатъчно лесно и бързо и с възможно най-малко кликове и действия.

Основна грешка, която срещаме при работа с мобилна версия на сайт е, че тя често се различава значително като съдържание, от тази за десктоп устройства. Тези разлики се изразяват в скриване на цели секции от сайта, менюта, страници с информация. Това обаче се наказва от Google. Изискването е ако нещо го има на десктоп версията, да го има и на мобилната версия. Ако двете версии имат твърде сериозни разлики, то по-добре да нямате мобилна версия, защото щетите, които неправилно поднесената информация може да ви нанесе са значителни. От друга страна, не можете да останете без мобилна версия, затова – правете нещата правилно и внимателно.

5. Видео съдържание

Доста популярно стана и видео съдържанието. Едновременно с гласовите търсения нараства и предпочитанието на потребителите да гледат видео клипове вместо да четат текстове. Използвайте тази мързелива страна на потребителите и им предоставяйте това, което те искат по начина, който те предпочитат вместо да държите те да се адаптират към вашия начин на поднасяне на информацията.

Може би се чудите как се оптимизира видео съдържание? Не е трудно. Това, което трябва да направите е заглавието да бъде добре оформено и да съдържа в себе си ключови думи. Не подценявайте и мета данните на видео клипа.

И нещо, което повечето хора пропускат – подробно описание на клипа (текстът под заглавието). Да, вероятно сте забелязали, че повечето клипове имат не повече от 1 ред описание. Ние ви препоръчваме да го направите в рамките на 1-2 абзаца. Нека съдържа ключови думи.

Очаквайте скоро Част 2.

Ако имате нужда от съдействие, можете да се свържете с нас. Ние имаме решение за вас!

Статията ви е харесала? Споделете я!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Искате пълно дигитално обслужване?

Ние сме хората!

Свържете се с нас

Какво следва?

Като човек, занимаващ се е продажби, най-голямо удовлетворение за мен е когато нашите клиенти подобряват продажбите си. 

Иво Иванов
мениджър продажби
Искате да занете повече
seo for reastaurants

SEO оптимизация за ресторанти и заведения – регистрация и класиране в локални гидове като tripadvisor, forsquare, yelp, google my business

SEO оптимизацията за ресторантите и заведенията е важен аспект на успешния бизнес в тази сфера. Това е най-рентабилният начин за привличане на органичен трафик към