+359 887 904 944

афилиейт маркетинг

Какво трябва да знаем за афилиейт маркетинга?

Търсите нови източници на доходи? Все повече и повече интернет предприемачи се обръщат към афилиейт маркетинга. Вижте защо:

Какво представлява афилиейт маркетинга?

Афилиейт маркетингът реферира към промотирането на продукти и услуги на други бизнеси или хора, като част от т.н афилиейт мрежа.

Защо да го правите? Заради комисионната, която получавате, ако хората купят дадената услуга или продукт чрез вашият уебсайт.

Ако трябва да дадем точна дефиниция, тя би изглеждала по следния начин:


„Афилейт маркетинга цели печалбата на комисионна чрез промотиране на външни услуги или продукти. Промотирате продукт, който харесвате и получавате част от печалбата след осъществяването на продажба.“

Още примери? Да кажем, че имате уебсайт. Ако поставите банер или линк като част от афилиейт програма и потребител кликне на този линк и си закупи продукта, вие ще спечелите процент от сумата, според договорката ви.

Кои са основните участници в процеса?

Нека разгледаме основните участници в един афилиейт маркетинг процес:

  1. Търговец – понякога търговецът може да съвпада с производителя на продукта, марката, производителя или разпространителя на конкретната стока или услуга.
  2. Партньор (афилейт) – партньорът е човекът или компанията, която промотира даден продукт или услуга. Обикновено това става чрез публикации на собствена платформа, които реферират и препоръчват конкретната стока или услуга.
  3. Потребител – потребителят е важен за затварянето афилиехт цикъла. Без извършването на покупка, няма доход, а без доход няма и комисионни.

Ползи от афилиейт програмите

Защо да се захващате с нещо подобно? Често комисионните не са особено големи. И все пак ето ги някои от основните ползи, които можете да извлечете:

  1. Без инвестиции в собствен продукт

Не е нужно да инвестирате време и пари в развитието на ваш собствен продукт или услуга. Продуктът вече е на пазара и бива рекламиран от производителите си. Вашата единствена задача е да насърчите потребителите да си го купят. Разбира се, печалбата ви от целия процес е по-малка, но усилията, които влагате са минимални.

  1. Отговорността не е ваша

Продажбата на собствен продукт или услуга е вълнуващо начинание. Но то може да включва много отговорности като връщане на дефектни стоки, управление на онлайн магазин и постоянна комуникация с клиентите. Ако се занимавате с афилиейт, всичко което трябва да направите е да препратите потребителите към конкретния продукт.

  1. Може да правите пари дори без собствен уебсайт

Знаете ли, че е възможно да печелите пари от афилиейт програма дори да не разполагате със собстен уебсайт? Бихте могли да споделяте линковете в социални медии, да го поставите в аватара, който използвате във форуми или пък в имейлите, които изпращате на вашите клиенти и приятели.

Какъв е вашият опит с афилиейт маркетинга? Споделете в коментарите 🙂

Статията ви е харесала? Споделете я!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Искате пълно дигитално обслужване?

Ние сме хората!

Свържете се с нас

Какво следва?

Като човек, занимаващ се е продажби, най-голямо удовлетворение за мен е когато нашите клиенти подобряват продажбите си. 

Иво Иванов
мениджър продажби
Искате да занете повече
seo for reastaurants

SEO оптимизация за ресторанти и заведения – регистрация и класиране в локални гидове като tripadvisor, forsquare, yelp, google my business

SEO оптимизацията за ресторантите и заведенията е важен аспект на успешния бизнес в тази сфера. Това е най-рентабилният начин за привличане на органичен трафик към