Онлайн присъствие = повече клиенти

продажби

Всички сме свидетели на промените през последните години.

Появата на интернет и широкото разпространение и употреба на мобилни устройства даде изключителна сила на потребителите.

Те искат всичко, навсякъде и по всяко време. Желаният продукт е на един клик разстояние. Решенията се случват на момента – ако потребителите се почувстват отегчени или разочаровани дори за миг, те кликват на следващото предложение.

Сами се досещате, че бизнесът и рекламата трябва да се променят в съответствие с тези тенденции, за да бъдат успешни. Но нека първо се запознаем с фактите отблизо:

Какво казват статистиките?

Последните статистически данни предоставени от Евростат изследват достъпността на информационните и комуникационни технологии (ИКТ) и тяхната употреба от физически лица в Европейския съюз. Ето какво откриват:

  • До 2017 г. Делът на домакинствата в ЕС-28 с достъп до интернет се е увеличил до 87%, с приблизително 32 процентни пункта повече в сравнение с 2007 г.
  • През 2017 г. достъп до интернет са имали 85% от всички домакинства в ЕС-28, приблизително двойно спрямо отчетения дял през 2007 г. (42 %).
  • През 2017 г. делът на лицата на възраст от 16 до 74 години в ЕС-28, които са поръчали или закупили стоки или услуги за лично ползване по интернет, е бил 57%.

Какъв е изводът? Вашите клиенти вече са онлайн. Инвестицията в активно онлайн присъствие е задължителна, ако искате да достигнете до тях и да увеличите продажбите си.

Примери от реалния живот

През годините сме работили с клиенти от най-различни сектори. Опитът ни показва, че правилното позициониране в онлайн пространството води до устойчиво увеличаване на трафика и продажбите.

Един от клиентите ни, който се занимава с продажбата на дрехи и аксесоари успя да увеличи продажбите си над два пъти в рамките на една година и да задържи неочаквания ръст в продажбите.

Как? Направихме му уебсайт, който е бърз, лесен за използване от потребителска гледна точка и отговаря на изискванията на търсещите машини. Шест месеца по-късно започнахме да го оптимизираме. Това доведе до неимоверно увеличение на трафика към сайта. Резултатът? Много нови клиенти и приходи, които изплащат инвестицията в дигитални услуги.

Още примери? Наш клиент, търгуващ с домашни потреби успя да наложи изцяло нов продукт на пазара, значително разширявайки дейността си и увеличавайки продажбите си в период от две години.

Как? Чрез целенасочени и последователни усилия в посока SEO оптимизация, Facebook реклама, онлайн реклама и специфични услуги като автоматизиран имейл маркетинг.

Но има и още: работихме съвместно с клиент, занимаващ се с митнически услуги. Създадохме интранет уебсайт, който опитимизирахме и успяхме да позиционираме като лидер в сектора преди появата на други подобни услуги.

Ваш ред е

Възползвахте ли се от неограничените възможности на интернет пространството? Хванете вълната сега, за да се радвате на успеха си тогава, когато другите тепърва стартират.

Насреща сме, ако имате нужда от верен партньор и помощник по пътя. Защото успехите на нашите клиенти са това, което ни мотивира и вдъхновява да правим това, което правим!


Reshenia.com е дигитална агенция. Ние сме силни в SEO оптимизацията, управление на онлайн репутация, създаване на уебсайтове, маркетинг чрез съдържание, рекламни кампании. Може да ни пишете на [email protected] или да се свържете с нас: 0889 777 861

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *