+359 887 904 944

5 начина да увеличите ангажираността във Фейсбук

Маркетолозите и бизнесите непрекъснато си задават следния въпрос: как да увеличим ангажираността на потребителите във Фейсбук страницата ни?

След последните промени във Фейсбук алгоритъма, органичният трафик рязко намаля. Но какво да направим, за да решим този проблем?

Какво казват статистиките?

Маркетинг компанията BuzzSumo анализира 777 милион Фейсбук постове, за да открие страниците и марките, които постигнаха най-висока потребителска ангажираност през 2018 г. Представяме ви кратък обзор на основните резултати от техния анализ:

  • Най-ангажиращият тип Фейсбук пост за 2018 г. е видеото. Видео постовете получават поне 59% повече ангажираност в стравнение с други типове фейсбук постове, според изследването на BuzzSummo.
  • Фейсбук постове, публикувани между 9 ч. и 11 ч. вечерта изглежда се представят най-добре, според анализа, който обваща американските потребители. Имайте предвид: всяка аудитория е различна. Проучете ежедневните навици на вашите потребители и съобразете фейсбук стратегията си с тях.

Съвет за напреднали: Вижте какво прави конкуренцията. Кога и какво постват те и кои техни постове се представят най-добре?

Заложете на кратки постове. BuzzSummo твърди че е добре фейсбук постовете ви да не надвишават 50 знака. Опитайте се да грабнете вниманието на аудиторията си по бърз и ефективен начин. Но внимавайте: тенденциите варират спрямо конкретната аудитория и индустрия.

5 начина да постигнете по-висока Фейсбук ангажираност

  1. Образовайте, забавлявайте и информирайте

Какво искате да виждате във Фейсбук? Какво съдържание бихте споделили? Повечето потребители искат да виждат и споделят съдържание, което има добавена стойност за тях – учи ги на нещо и/или ги забавлява.

2. Опознайте вашата аудитория

Дефинирайте вашите персони и създавайте съдържание, насочени към техните специфични интереси, проблеми и нужди. Facebook Insights може да ви даде много полезна информация, свързана с аудиторията, която таргетирате.

Освен това, може да проведете лични интервюта или да подготвите анкети, които да ви помогнат да опознаете нуждите на вашите потенциални и настоящи клиенти.

3. Използвайте визуални средства (снимки и видео)

Според статистикити, Фейсбук постове, които съдържат снимки отбелязват над средните нива на потребителска ангажираност. Снимайте с каквото разполагате или използвайте безплатни сайтове за снимкови материали като Pixabay,Unsplash и други.

Както споменахме, видео съдържанието е особено атрактивно. Помислете за видео кампания или пък live видеа. Вероятно имате много вълнуващи истории, които да разкажете на аудиторията си?

4. Контактувайте с феновете си

Ако потребител е отделил от ценното си време, за да ви пише или да коментира постовете ви, е редно да му отговорите. Съгласувайте го с екипа си и се погрижете да отговоряте на всяко съобщение или коментар бързо и адекватно.

5. Тествайте

Статистиките може да твърдят, че видео постовете са най-ангажиращи. Но всеки бизнес е различен. Тествайте различни стратегии и измервайте резултатите, за да разберете какво може да бъде успешно за вас.

Тествали ли сте лично някои от съветите, изложени в статията? Работят ли за вас? Споделете в коментарите 🙂

Статия от Yoana Hristova

Статията ви е харесала? Споделете я!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Искате пълно дигитално обслужване?

Ние сме хората!

Свържете се с нас

Какво следва?

Като човек, занимаващ се е продажби, най-голямо удовлетворение за мен е когато нашите клиенти подобряват продажбите си. 

Иво Иванов
мениджър продажби
Искате да занете повече
seo for reastaurants

SEO оптимизация за ресторанти и заведения – регистрация и класиране в локални гидове като tripadvisor, forsquare, yelp, google my business

SEO оптимизацията за ресторантите и заведенията е важен аспект на успешния бизнес в тази сфера. Това е най-рентабилният начин за привличане на органичен трафик към