+359 887 904 944

3 съвета за създаване на успешен бранд

Вероятно сте чували думата бранд. Но какво всъщност е това и как да го постигнем?

Вашият бранд не е просто вашият продукт или услуга. Не е вашето име. Нито пък вашето лого или уебсайт. Вашият бранд е много повече от това.

Освен всички тези неща, вашият бранд е и вашата мисия и цялостно присъствие на пазара. Или начинът по който хората ви възприемат.

Но как да създадете успешен и разпознаваем бранд? Предлагаме ви 3 съвета, които ще ви помогнат да го постигнетe.

1. Дефинирайте целта си

Всичко започва с вашите цели. Защо правите това, което правите? Защо вашите настоящи и потенциални клиенти трябва да изберат вашата услуга или продукт?

Всяка една компания трябва да има ясно дефинирана цел или мисия. Какво искате да дадете на клиентите си и защо? Как това ще бъде ценно и полезно за тях? А, как вашата мисия може да ви осигури печалба?

Разгледайте начинът по който Икеа дефинира визията си:

IKEA vision. Source: www. ikea.com

С други думи, Икеа не продава само мебели, а цели да направи всекидневния живот по-добър. По този начи, брандът иска да покаже, че не се интересува само от печалбата, а от това да подобри живота на потенциалните си клиенти. Всеки би предпочел да си купи продукт от подобен бранд, нали?

Бонус съвет: Ако не можете да отговорите на въпроса защо правите, това, което правите, разгледайте уебсайтовете на успешни брандове, на които се възхищавате. Как те дефинират своята визия и цел, за да привлекат лоялни клиенти и последователи?

2. Заложете на емоцията

Повечето покупки не са рационални, а базирани на емоция.

Защо хората са готови да дадат двойно повече пари за iPhone или за чифт маратонки Nike?

Не винаги функционалностите и практическото приложение на продукта са определящи. Подобни брандове разчитат на емоцията, за да създадат общност от верни последователи.

Например, една от първите рекламни кампании на Apple (от 1997-2002) се опитва да привлече всички онези, които мислят различно:

https://www.youtube.com/watch?v=cFEarBzelBs

3. Бъдете последователни

Съобщението, което искате да изпратите на потенциалните и настоящите си клиенти трябва да има стойност. Но има и още. Вие трябва да сте последователни в комуникацията си с клиентите.

Вашата мисия трябва да бъде видима във всичко, което правите – от логото и уебсайта ви до последния ви пост в Инстаграм. Преди да публикувате каквото и да било е добре да се замислите дали то съответства на вашата мисия и представата, която искате да изградите за вашия бизнес.

Вижте този Фейсбук пост в страницата на Nike:

Съобщението следва визията на компанията, която гласи: Just Do It или Просто го направи.

В заключение

Създаването на успешен бранд, който да създава общности от лоялни последователи не е никак лесно. Но е съвсем постижимо, ако положите необходимите усилия. А, ако ви трябва професионална помощ и приятелска подкрепа, винаги може да се свържете с нас! 🙂

Статията ви е харесала? Споделете я!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Искате пълно дигитално обслужване?

Ние сме хората!

Свържете се с нас

Какво следва?

Като човек, занимаващ се е продажби, най-голямо удовлетворение за мен е когато нашите клиенти подобряват продажбите си. 

Иво Иванов
мениджър продажби
Искате да занете повече
seo for reastaurants

SEO оптимизация за ресторанти и заведения – регистрация и класиране в локални гидове като tripadvisor, forsquare, yelp, google my business

SEO оптимизацията за ресторантите и заведенията е важен аспект на успешния бизнес в тази сфера. Това е най-рентабилният начин за привличане на органичен трафик към