За ползите от интернет рекламите

За ползите от интернет рекламите

Чудили ли сте се защо утвърдени компании и сайтове използват рекламни кампании в Google и Facebook? Нужно ли е сайт или бранд, който и без това излиза на първа страница в Google да рекламира услугите си?

Рекламните кампании могат да се насочат към определена аудитория и точно за това те са много по-ефективни от телевизионните реклами или рекламите в радиото. Ако компанията ХИКС се занимава с продажба на спортни стоки, тя най-вероятно ще насочи кампанията си към определена възрастова група, с интереси към спорта. По този начин ХИКС достига до хората, които биха били най-заинтересовани от нейните продукти.

Това е основното оръжие на рекламите в интернет. Те насочват таргетиран трафик към сайта, според предварително зададените критерии като пол, възраст, местоположение, интереси и т.н. Идеята е, че този трафик е много по-лесно да бъде превърнат в реални клиенти. В крайна сметка и малките и големите компании се стремят да увеличат броя на клиентите си.

От друга страна, след като вече сме вкарали точните хора в нашия сайт, остава само да ги спечелим като клиенти. Без значение дали им продаваме продукт, услуга или просто сме ги убедили да се запишат за нашия бюлетин, те вече малко или много се привързват към нас. Естествено това е възможно, само ако услугите и продуктите, които предлагаме за качествени.

Ами съдържанието?

Много хора пренебрегват съдържанието на сайта, а то играе огромна роля за това дали един потребител ще се върне при нас или не. Тук не става въпрос за продукти и услуги, а за чисто текстовото и визуално съдържание на сайта. Може да имаме най-готините стоки, цените да са ниски, да сме вкарали правилните хора чрез реклами в сайта и пак да не продадем нищо, ако снимките ни са кофти или описанието на услугите ни е неразбираемо. Информацията в сайта ви трябва да е лесно откриваема, интересна и най-вече полезна. Това е вашето най-силно оръжие и трябва да се възползвате максимално от него.

Дори не е необходимо да създавате огромни като обем текстове, важното е информацията да е поднесена разбираемо и да отговаря на конкретни въпроси. Същото важи и за изображенията в сайта ви като инфографики, статистически таблици и т.н.

Рекламните кампании, в комбинация с качественото съдържание, са два мощни инструмента в интернет пространството. Доказателство за това е, че се използват от блогъри, малки фирми, огромни компании, медии и практически всеки, който иска да стане или да се утвърди в бранша си.


Ние сме дигитална агенция специализирана в следните услуги: SEO оптимизацията, управление на онлайн репутация (ORM), създаване на уебсайтове, маркетинг чрез съдържание, рекламни кампании. Може да ни пишете на info@reshenia.com, да се свържете с нас: 0887 904 944 или да ни изпратите запитване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *