+359 887 904 944

Защо не е достатъчно просто да имаш сайт?

Ако бизнесът ви не е в интернет, скоро няма да имате бизнес“, казва Бил Гейтс и ние сме напълно съгласни с него. Само че трябва да добавим, че това, че имате сайт не е гаранция за успеха на вашето онлайн начинание.

Безспорно в наши дни интернет е най-използваният източник на информация, най-достъпния и в доста от случаите, най-полезния. Проблемът е, че има огромно количество от уебсайтове за практически всяка тематика. Нещо повече, с платформи като WordPress, Wix, и Weebly е изключително лесно всеки да си направи сайт. Дори не е необходимо да имате каквито и да е познания по програмиране. От една страна това улеснява обикновения потребител, но от друга, се създава заблудата, че с изграждането на сайта всичко ще потръгне от само себе си. За съжаление на всички ни, това изобщо не е така. Да си направиш уебсайт е най-лесната част, но да го направиш удобен за потребителя, да го оптимизираш и да го развиеш е съвсем друга бира.

Ето, че стигнахме до въпроса „Защо просто да имаш сайт не е достатъчно?“. За да дадем отговор, нека разгледаме следните казуси:

Какво правим с оптимизацията?

За една малка фирма, чиято основна дейност е извън сферата на интернет, може да се окаже непосилно да оптимизира сайта си поради много и различни причини. Оптимизацията изисква време, изисква усилия, изисква познания, които е невъзможно да си набавиш за един уикенд, и не на последно място, оптимизацията зависи от множество фактори, които се променят буквално ден за ден. Добрите оптимизатори следят тенденциите в индустрията и се стараят винаги да прилагат освен доказалите се с времето практики, така и най-новите техники за оптимизация. Можете да поддържате сайта на семейната си къща за гости с минимални усилия, но не и да го оптимизирате.

Защитен ли е сайтът ви?

Понеже по-горе дадохме за пример семейна къща за гости, нека продължим с него. Вие сами сте си направили сайта, което е супер. Но как гарантирате сигурността на неговите посетители? Ако предлагате онлайн резервации, как процедирате с онлайн плащанията? Достатъчно добра ли е защитата ви, за да сте спокойни, че транзакциите ще минат успешно? Дори да не обработвате парични средства онлайн, как се предпазвате от хакерски атаки?

Лесно ли се работи с него?

Интернет потребителите искат всичко да се случва бързо и лесно. Най-лесният начин да ги отблъснете е с кофти дизайн. Текст върху снимки е лоша идея, липса на меню, което включва основните ви дейности, продукти и услуги, също. А всъщност как да се свържем с вас? Да, звучи елементарно, но огромен брой сайтове се дънят точно тук. Помислете и за още нещо – потребителите искат сайтът ви да е достъпен от всяко устройство. Т.е., ако сайтът ви изглежда ужасно, когато го отворите през телефон или таблет, то забравете за клиентите си.

Редовно ли обновявате съдържанието на вашия сайт?

Много хора подценяват значението на съдържанието на един сайт. Актуалната информация в него е признак за това, че вие все още съществувате и се занимавате с това, с което се занимавате. Обновявайте и добавяйте редовно нова информация, може да е просто снимка или кратък текст. Важното е да покажете на потребителите, че все още сте тук и може да сте им полезни – похвалете се със завършен проект, с нов продукт или услуга, каквото и да е. Актуалността поражда доверие у посетителите на вашия сайт.

Социалните мрежи са ваши приятели

Най-лесния и бърз начин да достигнете до хората, за които ще бъдете полезни е чрез социалните мрежи. Направете фейсбук страница на вашата къща за гости и редовно публикувайте интересни оферти, снимки и кратки постове. Винаги слагайте линкове, които водят към сайта ви. Все пак идеята на социалните мрежи е да помагат за развитието на вашия бизнес, не забравяйте това. Не разчитайте само на тях, но и не ги пренебрегвайте.

Ако имате проблем с някоя от изброените точки, не се колебайте да се свържете с нас. Ние знаем как да ви помогнем!

Статията ви е харесала? Споделете я!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Искате пълно дигитално обслужване?

Ние сме хората!

Свържете се с нас

Какво следва?

Като човек, занимаващ се е продажби, най-голямо удовлетворение за мен е когато нашите клиенти подобряват продажбите си. 

Иво Иванов
мениджър продажби
Искате да занете повече
seo for reastaurants

SEO оптимизация за ресторанти и заведения – регистрация и класиране в локални гидове като tripadvisor, forsquare, yelp, google my business

SEO оптимизацията за ресторантите и заведенията е важен аспект на успешния бизнес в тази сфера. Това е най-рентабилният начин за привличане на органичен трафик към