Какво трябва да знаем за гласовите команди?

гласови команди

Знаете ли, че до 2020 г. 30% от всички търсения в мрежата ще бъдат извършвани чрез гласови команди?

Но как е възможно това? Представете си потребители, които браузват из интернет пространството без необходимостта от какъвто и да било екран. Без да е нужно да държат в ръце компютърни мишки, таблети или мобилни телефони.

Какво представлява търсенето чрез гласови команди?

Що е то търсене в мрежата чрез гласови команди?

Най-общо казано, гласовите команди позволяват на потребителите да управляват устройствата си чрез помощта на гласа си. Това обезмисля въвеждането на ключови думи в онлайн търсачките.

Технологиите, които правят това възможно вече съществуват. Програми като Siri, Google Assistant, Microsft Cortana и Amazon Alexa също разчитат на възможносттите на гласовото търсене.

С други думи – устройства, марки, платформи и уебсайтове могат да бъдат оптимизирани за гласово търсене. Например? Създадената от Amazon, Alexa, може да осъществи търсене в Spotify плейлиста ви или в Wikipedia, ако и зададете съответната гласова команда.

Alexa

Какво се случва със SEO оптимизацията?

Както можете да се досетите, има голяма вероятност гласовото търсене да повлияе на SEO оптимизацията в близко бъдеще. Търсачки като Google вече заложиха оптимизацията на гласови команди в алгоритмите си на търсене.

Как да се пригодим към промените?

Технологиите се променят постоянно. Ако не отговорите на промените, бизнесът ви определено ще почувства последствията.

Ето няколко съвета как да оптимизирате уебсайта си за търсене чрез гласови команди:

  • Уебсайтът ви трябва да бъде responsive и да работи безпроблемно на мобилни устройства.
  • Файловете трябва да са компресирани.
  • Изображенията ви трябва да са оптимизирани за гласово търсене.
  • Съдържанието ви трябва да бъде оптимизирано за гласово търсене.

Нямате уебсайт? Или пък имате уебсайт, но не знаете как да го оптимизирате в съответствие с последните изисквания на търсещите машини? Ще се радваме да помогнем. Запазете си безплатна консултация сега.


Ние сме дигитална агенция специализирана в следните услуги: SEO оптимизацията, управление на онлайн репутация (ORM), създаване на уебсайтове, маркетинг чрез съдържание, рекламни кампании. Може да ни пишете на info@reshenia.com, да се свържете с нас: 0887 904 944 или да ни изпратите запитване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *